A részvénykereskedés sokkal egyszerűbb, ha részvény CFDk-kel kereskedik az AvaTrade-nél.

Mielőtt belemennénk a részletekbe, fontos megjegyezni, hogy részvények vásárlásakor hagyományos értelemben egy kis részesedést szerez a vállalatban. Minél több részvényt vásárol, annál nagyobb részesedése lesz a vállalatban. Több ezer nyilvános forgalomban lévő részvény van, és mindennap rengeteg új részvényt jegyeznek be és vezetnek ki.

Egy részvény értéke tényezők széles körétől függ, ideértve a vállalat adottságait, a társadalmi-gazdasági kérdéseket, a geopolitikai kérdéseket, az inflációt, a munkanélküliséget, az adózást, és sok egyebet. Ezek a tényezők folyamatosan – gyakran egymással ellentétes hatású – szerepet játszanak a vállalat részvényeinek árfolyamában. Azonban a részvényárfolyamok legfontosabb mozgatóerői a spekuláció és az emberek benyomásai. Minél többen hiszik azt, hogy egy részvény ára emelkedni vagy csökkenni fog, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy abba az irányba mozdítják el a részvény árfolyamát.

Miért egyszerűbb a részvények CFD kereskedése?

Amikor CFD ügyletet kötünk a Google, a Coca Cola, az Apple vagy a Barclays részvényeivel, akkor nem vásároljuk meg a vállalat részvényeit, hanem egy szerződést kötünk a brókerrel az adott részvény vételi és eladási ára közötti különbség rendezésére. Az árak folyamatosan emelkednek és csökkennek, ám a kereskedők mindig kihasználhatják az áringadozásokat, még rossz piaci körülmények között is.

Hogyan kereskedjünk részvényekkel

Mivel a kereskedő nem veszi birtokba az értékesített eszközt, ezért a tőkeáttétel akár is lehet, tehát egy nagyon kis befektetéssel jelentősen nagyobb értékben kereskedhet részvényekkel. Fontos megértenünk, hogy a részvények CFD kereskedésének vannak előnyei és hátrányai is, és ajánlott minden időben ésszerű kereskedési gyakorlatokat folytatni.

A kereskedési platform kiemelkedően fontos

A részvénykereskedés egyik legfontosabb eleme az ahhoz használt kereskedési platform. Mi a piac legnagyobb teljesítményű, leginnovatívabb és legátfogóbb platformjait biztosítjuk Önnek. Az átfogó kereskedési élményt grafikonok készítésével és más irányítási funkciókkal javíthatja. A részvényportfóliója mellett megtekintheti majd az index-, a deviza-, és a tőzsdei áruk portfólióját is.

A kereskedőinket rendszeresen frissítjük a legújabb hírekkel, oktatóanyagokkal és piaci jelentésekkel, hogy naprakészek legyenek a világ részvénypiacának legfelkapottabb tendenciái, ármozgásai és hírei terén.

Most, hogy tudja, hogyan lehet részvényekkel kereskedni online az AvaTrade-nél, regisztráljon és nyisson egy számlát már ma, hogy megtehesse a legelső lépéseket.