Hogyan kereskedjünk Bitcoinnal?

Igazodj el könnyedén a Bitcoin kereskedés világában útmutatónk segítségével!
A számlanyitástól kezdve a kereskedési stratégiák elsajátításáig.
Ismerd meg a kereskedési képességeidet és tárj fel új lehetőségeket még ma!


A Bitcoin, a világot meghódító digitális valuta, átformálta, hogy mit gondolunk a pénzről, és a kereskedéshez is forradalmian új megközelítést kínál.

Ahogy a népszerűsége növekszik, úgy nő a kereskedése iránti érdeklődés is. Függetlenül attól, hogy tapasztalt kereskedő vagy kíváncsi újonc, belevágni a Bitcoin-kereskedés világába izgalmas kihívást jelent.

Ebben az útmutatóban a Bitcoin-kereskedés rejtelmeit tárjuk fel, az alapkoncepció megértésétől kezdve egészen a haladó stratégiák használatáig. Szóval, öveket becsatolni, és induljunk el erre az izgalmas utazásra a Bitcoin világába!

Bővítse a Bitcoin-kereskedéssel kapcsolatos ismereteit! Ismerje meg vagy szerezzen tapasztalatokat első kézből kockázatmentes demószámlánkkal vagy egy valódi kereskedési számlával!


Bitcoin kereskedés kontra Bitcoin befektetés

A Bitcoin világába való belépéssel sokan szembesülnek a döntő kéréssel: kereskedni vagy befektetni? Bár mindkét út kínál lehetőséget, ezek különböző gondolkodásmódot és stratégiákat igényelnek.

A Bitcoin-kereskedés egy adrenalinbombához, egy gyors versenyhez hasonlítható. A kereskedők rövid távra terveznek, és gyors döntéseket hoznak, hogy kihasználják a valuta árfolyamának gyakori és időnként drasztikus ingadozását.

egy adrenalinbombához, egy gyors versenyhez hasonlítható. A kereskedők rövid távra terveznek, és gyors döntéseket hoznak, hogy kihasználják a valuta árfolyamának gyakori és időnként drasztikus ingadozását.

Ezzel ellentétben aBitcoin-befektetés nyugodtabb tevékenység. A befektetők olyanok, mint a látnokok, akik hosszú távon látják a Bitcoinban rejlő lehetőségeket. A rövid távú piaci mélypontok és csúcspontok nem zavarják őket.

Ehelyett a „vétel és tartás” stratégiát követik, és hisznek a Bitcoin mindenható növekedésében. Stratégiájuk a türelem, és bár a kockázatok általában alacsonyabbak, ehhez a stratégiához a kriptovaluta jövőbeli potenciáljába vetett szilárd hitre van szükség.

Általánosságban, akár a Bitcoinnal való kereskedést, akár a Bitcoinba való befektetést választja, pénzügyi céljaira, kockázatvállalási hajlandóságára és a digitális valuta jövőjére vonatkozó elképzeléseire támaszkodik.


A Bitcoin-kereskedés módjai

A Bitcoin-kereskedés dinamikus világa számos lehetőséget kínál a kereskedőknek, amelyek mindegyike egyedi igényeket és stratégiákat elégít ki.

 • Azonnali (spot) kereskedés

Az azonnali kereskedés lényege a Bitcoin közvetlen vétele vagy eladása. Amikor azonnali kereskedést folytat, tényleges Bitcoint vásárol az aktuális piaci árfolyamon. Miután megvásárolta, megtarthatja, átadhatja vagy használhatja a Bitcoint.

Ezt a módszert leggyakrabban a kriptovaluta-tőzsdéken alkalmazzák, ahol a kereskedők könnyedén, fiat valutákért vagy más kriptovalutákért cserébe vásárolhatnak, vagy adhatnak el Bitcoint. Ezek kulcsszerepet játszanak a Bitcoin árának meghatározásában a kínálat és a kereslet dinamikája alapján.

 • Fedezeti (margin) kereskedés

Ez a mód megnöveli a kereskedési lehetőségeket. A fedezeti kereskedés során a kereskedők pénzt vesznek kölcsön, hogy megnöveljék kereskedési pozíciójukat, ami potenciálisan lehetővé teszi, hogy a viszonylag kis ármozgások esetén is nagyobb nyereségre tegyenek szert.

A nagyobb potenciális haszon azonban nagyobb kockázattal is jár. Ha a piac nem a kereskedő javára változik, a veszteségek meghaladhatják a kezdeti befektetést, és pótfedezeti felhívást vagy pozíciózárást eredményezhetnek. Fedezeti kereskedést általában speciális kereskedési platformok és egyes kriptovaluta-tőzsdék kínálnak olyan kereskedőknek, akik ügyleteikhez tőkeáttételt vennének igénybe.

Az azonnali és a margin kereskedés közötti választást a kockázatvállalási hajlandóság, a kereskedési célok és a használni kívánt platformok határozzák meg. Mindkét módszer egyedülálló lehetőségeket kínál, és a megfelelő opció nagyban függ az adott kereskedő egyéni céljaitól és komfortszintjétől.

Szabályozott CFD-brókerként az AvaTrade kockázatkezelő eszközöket biztosít ügyfelei részére, amelyek a stop loss megbízásoktól az AvaProtect, a vállalat saját kockázatkezelő megoldásáig terjednek.

Használja ki a biztonságos Bitcoin-kereskedés előnyeit egy nemzetközileg szabályozott brókerrel! Nyisson számlát már ma!


Bitcoin derivatívák

A kriptovaluta-piac fejlődésével a kereskedők kifinomultabb pénzügyi eszközöket tárnak fel, hogy kihasználják a Bitcoin ármozgásait. Ez a folyamat vezetett a Bitcoin származékos ügyletek megjelenéséhez, amelyek a fedezeti kereskedéssel nagyobb rugalmasságot kínálnak.

Mik azok a Bitcoin derivatívák?

A Bitcoin-derivatívák olyan pénzügyi szerződések, amelyek értékét a Bitcoin árfolyamából származtatják. Az ilyen eszközök segítségével a kereskedők anélkül spekulálhatnak a Bitcoin jövőbeli árfolyamára, hogy birtokolnák a kriptovalutát.

Bitcoin CFD-k (különbözetre vonatkozó szerződések)

A CFD-k a legnépszerűbb Bitcoin derivatívák közé tartoznak. A Bitcoin CFD-kereskedés során egy brókerrel köt szerződést, amelynek tárgya a szerződés megnyitásakor és a szerződés lezárásakor fennálló Bitcoin árfolyam különbözete. Az ilyen ügyletek egyre nagyobb teret nyernek, aminek az okai az alábbiak:

 • Tőkeáttétel: A CFD-k gyakran tőkeáttétellel rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy a kereskedők kisebb tőkeráfordítással szerezzenek kontrollt nagyobb pozíció felett.
 • Rugalmasság: A CFD-kkel a növekvő és csökkenő piacokból egyaránt profitálhat, attól függően, hogy hosszú (vételi) vagy rövid (eladási) pozíciót vesz fel.
 • Nincs szükség pénztárcára: Mivel nem birtokolja ténylegesen a Bitcoint, nincs szüksége digitális pénztárcára, ami leegyszerűsíti a kereskedés folyamatát.

Az online brókerek a kereskedési platformokon jellemzően CFD-ket kínálnak. Miközben lehetőséget biztosítanak a nyereség megnövelésére, kiemelten fontos - az elsősorban a tőkeáttétel miatt - fennálló kockázatok megértése is.


Hogyan kell megkezdeni a Bitcoin CFD-kereskedést

A Bitcoin CFD-kereskedés megkezdése egyszerre kínál izgalmakat és potenciális nyereséget. Íme, egy egyszerűsített útmutató a kereskedés megkezdéséhez:

 • Kutatás, tanulás és elemzés
  Kezdje szilárd alappal. Ismerje meg és értse meg a CFD-ket és a Bitcoin-piac dinamikáját, és végezzen alapos piacelemzést. Ebbe beletartozhat az árdiagramok tanulmányozása, a hírekben szereplő események nyomon követése vagy a technikai mutatók használata. Az AvaTrade számos oktatóanyagot biztosít, beleértve a webináriumokat és az online tanfolyamokat is, hogy jobban megértse a Bitcoin-kereskedést.
 • Válasszon egy jó hírű brókert, és nyisson számlát
  Válasszon egy brókert, amely Bitcoin CFD-kereskedést kínál. A kiválasztás során fontos szempont legyen a biztonság, a felhasználóbarát platformok és a minőségi ügyfélszolgálat. Miután kiválasztotta a megfelelő brókert, nyissa meg kereskedési számláját, és fizessen be. Az AvaTrade különböző befizetési és pénzfelvételi lehetőségeket kínál, a banki átutalásoktól az e-pénztárcákig.
 • Döntés, kereskedés és nyomon követés
  Határozza meg a befektetés összegét, és döntse el, hogy véleménye szerint a Bitcoin árfolyama emelkedni (vételi ügylet) vagy csökkeni (eladási ügylet) fog. Nyissa meg az ügyletet a bróker platformján. Kísérje folyamatosan figyelemmel nyitott pozícióit, és szükség szerint módosítsa azokat. Ebbe beletartozhat a stop loss vagy a take profit szintek beállítása is. Ha készen áll, zárja le az ügyletet, és határozza meg az ügylet megnyitása és lezárása között keletkezett nyereségét vagy veszteségét.

Ha megfelelő a megközelítése, és elkötelezett a folyamatos tanulás iránt, a Bitcoin CFD-kereskedés egyszerre lehet tanulási és pénzügyi szempontból is kifizetődő vállalkozás.

Alig várja, hogy megkezdje a Bitcoin CFD-kereskedés? Próbáljon ki egy kockázatmentes demószámlát, vagy regisztráljon egy kereskedési számlát az AvaTrade-nél még ma!


A Bitcoin árfolyamát befolyásoló tényezők megértése

A Bitcoin árfolyama dinamikus tényező, amelyet különböző, akár egyik pillanatról a másikra változó körülmények befolyásolhatnak. Fontos, hogy a kereskedők megértsék ezen körülmények szerepét. Íme a kulcsfontosságú elemek:

 • Kereslet és kínálat :
  A Bitcoin árát alapvetően a kereslet és kínálat alapvető gazdasági elve befolyásolja. A korlátozott kínálat és a kriptovaluta iránti növekvő érdeklődés miatt a kereslet jelentősen befolyásolhatja a digitális pénz értékét.
 • A média befolyása
  A hírek és a médiában megjelenő információk drámai áringadozásokat okozhatnak. A pozitív hírek az árfolyam emelkedéséhez vezethetnek, míg a negatív sajtó, például a szabályozói intézkedések vagy a biztonsági előírások megsértése csökkentheti az árfolyamot.
 • Szabályozási hírek
  A kormányzati rendeletek és szabályozások jelentős szerepet játszhatnak. Azokban az országokban, ahol elfogadják a Bitcoint, nőhet az értéke, míg a tiltás vagy a korlátozást elrendelő intézkedések hanyatláshoz vezethetnek.
 • Technológiai változások és innovációk
  A Bitcoin szoftverének vagy infrastruktúrájának frissítése befolyásolhatja a digitális valuta megítélését a kereskedők szemében, és ezáltal az árfolyamát is.
 • Piaci manipuláció
  A „bálnák” vagyis a nagy mennyiségű Bitcoinnal rendelkező tulajdonosok befolyásolhatják a valuta értékét. Nagy ügyleteik az általuk választott irányba mozdíthatják el a piacot.
 • Szélesebb piaci hangulat
  A pénzügyi piacok általános hangulata, különösen a kriptovalutákkal kapcsolatos hangulat befolyásolhatja a Bitcoin árfolyamának alakulását.

Ha folyamatosan figyelik ezeket a tényezőket, a kereskedők jobban eligazodhatnak a Bitcoin-kereskedés ingadozó világában, és tájékozottabb döntéseket hozhatnak az aktuális piaci feltételek alapján.

Elemzési módszerek: Fundamentális kontra Technikai kontra Hangulatelemzés

A Bitcoin-kereskedésben az elemzés jelenti az iránytűt, ami alapján a kereskedő tájékozódik. A kereskedők három elsődleges módszert használnak a Bitcoin ármozgásának elemzésére és a jövőbeli trendek előrejelzésére.

Fundamentális elemzés

Ez a módszer a Bitcoin tényleges értékét elemzi a kapcsolódó gazdasági, pénzügyi és egyéb minőségi és mennyiségi tényezők vizsgálata alapján. A Bitcoin esetében ez a következőket jelentheti:

 • Alkalmazási arányok: Milyen széles körben használják a Bitcoint a valós gyakorlatban?
 • Szabályozási hírek: Milyen irányban változik a kormányok hozzáállása a Bitcoinnal kapcsolatban?
 • Technológiai fejlesztések: Vannak-e jelentős frissítések vagy újítások a Bitcoin-hálózatban?

Technikai elemzés

A gyakran chartistáknak nevezett technikai elemzők a jövőbeli ármozgások előrejelzésénél a múltbeli adatokra és diagramokra támaszkodnak. A piaci hangulat mérésére különféle mintázatokat és indikátorokat (mutatókat) használnak. Néhány népszerű eszköz ezek közül:

 • Mozgóátlagok: A múltbeli árak átlagai a trendek azonosításához.
 • RSI (Relatív erősségi index): Az ármozgások sebességét és változását méri a túlvásárolt vagy túladott állapot azonosítására a piacon.
 • Gyertya mintázatok: Vizuális minták a diagramokon, amelyek a lehetséges jövőbeli árfolyammozgásokat jelezhetik.

Hangulatelemzés

Ez a módszer a kereskedők érzelmeit vagy hangulatát méri a hírek, a jelentések és más médiumok alapján. Mivel a hírek nagy hatással vannak a Bitcoinra, a hangulatelemzés különösen fontos szerepet tölthet be. A tényezők az alábbiak:

 • Médialefedettség: A pozitív vagy negatív hírek befolyásolhatják a kereskedő hangulatát.
 • A közvélemény megítélése: A közvélemény megítélése:
 • Piaci híresztelések: Piaci híresztelések: Az ellenőrizetlen információk vagy pletykák spekulatív kereskedéshez vezethetnek.

A három elemzési módszerből származó eredmények kombinálásával a kereskedők átfogó képet alkothatnak a piacról, és tájékozottabb kereskedési döntéseket hozhatnak.


Bitcoin-kereskedési stratégiák CFD-khez

A Bitcoin CFD-kkel való kereskedés a volatilis ármozgások kihasználásához stratégiai megközelítést igényel. Íme néhány a Bitcoin CFD-kereskedéshez szabott legnépszerűbb stratégiák közül:

 • HODLing
  Míg hagyományosan a tényleges Bitcoin tartásához kapcsolódik, a CFD-k fogalomkörében a HODLing a hosszú pozíció fenntartására utal, amikor arra számít a kereskedő, hogy a Bitcoin árfolyama hosszabb idő alatt emelkedni fog.
 • Trendkövetés
  Ez a stratégia a trendek azonosítását és az aktuális piaci trend irányába folytatott kereskedést jelenti. A kereskedők technikai mutatókat, például mozgóátlagokat használnak annak megállapítására, hogy a Bitcoin emelkedő vagy csökkenő tendenciát mutat-e, és ennek megfelelően módosítják pozícióikat.
 • Kitöréses stratégia
  Itt a kereskedők arra várnak, hogy a Bitcoin ára kitörjön egy meghatározott tartományból (akár ez ellenállás szintet törje át felfelé, akár a támasz szintet lefelé). Miután azonosították a kitörést, az ügyleteket a kitörés irányának megfelelően nyitják meg, és jelentős ármozgásra számítanak.
 • Kereskedés hírek alapján
  A Bitcoin CFD-k ára jelentős mértékben reagál a fontos hírekre. Ha figyelik a legfrissebb híreket és megértik a kapcsolódó piaci reakciókat, a kereskedők gyors ügyleteket köthetnek, hogy kihasználják a bejelentéseket követő jelentős áringadozásokat.
 • Swing kereskedés
  A swing kereskedők célja a rövid- és középtávon bekövetkező árfolyammozgások kihasználása. Azáltal maximalizálhatják nyereségüket, hogy technikai indikátorok alapján lépnek be az ügyletekbe, és kilépnek, ha elegendő nyereségre tettek szert, vagy a mutatók azt jelzik, hogy megfordulhat a trend.
 • Skalpolás
  Ez a módszer azoknak tökéletes, akik élvezik a gyors tempójú kereskedést, mivel a skalpolás nagyszámú ügyletet jelent a nap folyamán. A cél az, hogy a kereskedők kihasználják az apró áringadozásokat, amelyek idővel összeadódhatnak.

Ezen stratégiák alkalmazásával és folyamatos, a piaci feltételeknek megfelelő finomításukkal a kereskedők hatékonyabban navigálhatnak a Bitcoin CFD-k világában.


Miért kereskedjen Bitcoin CFD-kkel az AvaTrade-nél?

A Bitcoin CFD-kereskedés kifizetődő lehet, különösen, ha egy olyan jó hírnevű brókerrel dolgozik együtt, mint az AvaTrade. Néhány oka annak, hogy az AvaTrade kiemelkedik a Bitcoin CFD-kereskedés világában:

 • Szigorú szabályozás - - Az AvaTrade egy szabályozott bróker, amely szigorú nemzetközi szabványoknak felel meg. Ez biztonságos és átlátható kereskedési környezetet teremt, amely a kereskedők nyugalmát biztosítja.
 • AvaTrade is regulated in multiple jurisdictions

 • Fejlett kereskedési platformok - Az AvaTrade csúcstechnológiás kereskedési platformjai a legmodernebb eszközökkel és funkciókkal rendelkeznek. Függetlenül attól, hogy kezdő vagy tapasztalt kereskedő, az AvaTrade platformjai minden szintű tapasztalattal rendelkező kereskedő igényeit kielégítik.
 • Egyedülálló kereskedési eszközök - Hozzáférés az AvaTrade által biztosított egyedi kereskedési eszközökhöz: a Trading Central automatizált elemzőeszközeihez, a WebTrader platformba integrált kereskedési szignálokhoz, az AvaProtect kockázatkezelő eszközhöz és még sok máshoz!
 • Lehetőség a tőkeáttételre - Az AvaTrade segítségével a kereskedők kihasználhatják a versenyképes tőkeáttétel nyújtotta előnyöket, így kisebb tőkeráfordítással szerezhetnek kontrollt nagyobb pozíciók felett. A tőkeáttétel megnövelheti a potenciális nyereséget, de nagyon fontos a kapcsolódó kockázatok megértése is.
 • Átfogó oktatóanyagok - Az AvaTrade elkötelezett amellett, hogy segítse a kereskedőket. Rengeteg oktatóanyag áll rendelkezésre a webináriumoktól az e-könyvekig, így a kereskedők minden szükséges tudást megszerezhetnek. Az AvaTrade ügyfelei az AvaAcademy tanfolyamaihoz is hozzáférnek, hogy jobban értsék a piacok és a stratégiák működését.
 • Kiemelkedő ügyfélszolgálat - Az AvaTrade büszke a mindig gyorsan reagáló, többnyelvű és díjnyertes ügyfélszolgálati csapatára, amely készen áll arra, hogy éjjel-nappal segítse a kereskedőket. Ha az AvaTrade-et választja a Bitcoin CFD-kereskedéshez, olyan brókerrel lép partnerségre, aki a kereskedők sikerét, biztonságát és folyamatos tanulását helyezi az előtérbe.

Miután megtudta, hogy milyen előnyökkel jár a Bitcoin CFD-kereskedés az AvaTrade-nél, tegye meg a következő lépést, induljon el a sikeres kereskedést jelentő úton. Regisztráljon most, és tapasztalja meg mindezt és még sok mást is! Csatlakozzon hozzánk, és kereskedjen magabiztosan!


Hogyan kereskedjünk Bitcoinnal? - GYIK

Mik azok a Bitcoin CFD-k?

A Bitcoin CFD-k (különbözeti szerződések) segítségével a kereskedők anélkül spekulálhatnak a Bitcoin árfolyamára, hogy ténylegesen birtokolnák a kriptovalutát. A CFD-kereskedők lényegében a szerződés nyitása és zárása közötti árkülönbséggel kereskednek.

Hogyan működik a tőkeáttétel a Bitcoin CFD-kereskedésben?

A tőkeáttétel lehetővé teszi, hogy a kereskedők kisebb tőkeráfordítással szerezzenek kontrollt nagyobb pozíció felett. Például 10:1 tőkeáttétellel és 100 dolláros befektetéssel 1000 dolláros pozíciót kontrollálhat. Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a tőkeáttétel megnövelheti a nyereséget, ugyanúgy megnövelheti a potenciális veszteségeket is.

Kockázatos a Bitcoin CFD-kereskedés?

A kereskedés minden formája kockázattal jár, és ez alól a Bitcoin CFD-k sem jelentenek kivételt. A Bitcoin árfolyamának ingadozása és a tőkeáttétel alkalmazása jelentős nyereséghez vagy veszteséghez vezethet. Elengedhetetlen, hogy rendelkezzen kockázatkezelő stratégiával is.

Miért válassza az AvaTrade-et a Bitcoin CFD-kereskedéshez?

Az AvaTrade szabályozott bróker, amely fejlett kereskedési platformokkal, átfogó oktatóanyagokkal és elkötelezett ügyfélszolgálattal rendelkezik. Versenyképes kereskedési feltételeket kínálunk, és előtérbe helyezzük a kereskedők biztonságát és sikerét.

Minden nap, éjjel-nappal kereskedhetek Bitcoin CFD-kkel?

Míg a Bitcoin-piac éjjel-nappal működik, a Bitcoin CFD-k kereskedési ideje a brókertől függően változhat. Az AvaTrade segítségével a nap 24 órájában és a hét minden napján kereskedhet Bitcoin CFD-kkel.

Szükségem van digitális pénztárcára a Bitcoin CFD-kereskedéshez?

Nem, amikor Bitcoin CFD-kkel kereskedik, az árfolyammozgásokra spekulál, ahelyett, hogy valódi Bitcoinokat birtokolna. Ezért nincs szüksége digitális pénztárcára.

chatbot