Hogyan kereskedjen kriptovalutákkal?

Csatlakozzon hozzánk egy izgalmas utazásra a kriptovaluta-kereskedelem világában!
Ismerje meg, hogyan elemezheti a digitális eszközöket, hogyan hajthat végre sikeres kereskedéseket, és hogyan hozhat okos, megalapozott döntéseket informatív útmutatónk segítségével.


Üdvözöljük a kriptovaluta-kereskedés világában! Feltételezzük, hogy már rendelkezik alapvető ismeretekkel a kriptovaluákkal való kereskedésről. Ha nem így van, azt ajánljuk, hogy először olvassa el a „Mik azok a kriptovaluták és hogyan működnek” című bevezető cikkünket.

Ebben az útmutatóban mélyebb betekintést adunk a kriptovaluta-kereskedés, különösen a kriptovaluta CFD (különbüzeti szerződések) működéséről. A CFD-kkel történő kriptovaluta-kereskedés révén anélkül spekulálhat a digitális eszközök árfolyamának mozgásaira, hogy ténylegesen birtokolnia kellene az adott eszközöket. Ez a megközelítés egyedülálló, az alábbiakban ismertetett előnyöket biztosít. Szóval, kösse be magát, készüljön fel, és ugorjon fejest a kriptovaluta-kereskedés izgalmas és dinamikus világába!

Fejlessze tovább képességeit egy kockázatmentes demószámlán, vagy kezdje el a kereskedést valós számlán még ma!Útmutató lépésről lépésre

A kriptovalutákkal való kereskedés elsőre félelmetesnek tűnhet, de ha lépésekre bontjuk, egészen egyszerű folyamattá válik. Íme, az útmutatónk az induláshoz az egyes lépésekkel:

 1. Kereskedési számla nyitása és befizetés:: A kereskedés első lépése egy kereskedési számla megnyitása egy kriptovaluta CFD-ket kínáló, olyan jó hírnévvel rendelkező brókernél, mint például az AvaTrade. Ha elkészült a számlája, be kell fizetnie. A legtöbb bróker a helyi szabályozástól függően különböző befizetési lehetőségeket kínál, beleértve a banki átutalást, a hitelkártyát vagy akár a PayPal-befizetést.
 2. Válasszon kriptovalutát a kereskedéshez: : A következő lépés annak eldöntése, hogy melyik kriptovalutával kíván kereskedni. Választhatja a Bitcoint vagy az Ethereumot - ezek a legszélesebb körben forgalmazott kriptovaluták -, vagy választhat egy kevésbé ismert altcoint. A kiválasztáshoz piackutatást kell végeznie, és személyes kereskedési céljait is figyelembe kell vennie.
 3. A piac elemzése: : Mielőtt megnyitna egy ügyletet, mindenképpen szükséges a piac elemzése. Végezhet fundamentális elemzést, amely az adott kriptovaluta-hálózat általános állapotának értékelését, a hírek és a szélesebb piaci trend áttekintését jelenti. A másik megoldás, hogy technikai elemzést alkalmaz, amely az árdiagramok tanulmányozásából áll a mintázak és trendek azonosításához. A legtöbb sikeres kereskedő a kétfajta elemzés kombinációját használja.
 4. Döntés az irányról és az ügylet megnyitása: : Piacelemzése alapján döntse el, hogy a kriptovaluta értékének emelkedésére (vétel) vagy csökkenésére (eladás) számít és nyisson meg egy ügyletet. Ne feledje, hogy a CFD-kkel attól függetlenül tehet szert nyereségre, hogy a piac emelkedik vagy csökken
 5. Kockázatkezelés: : Fontos, hogy kockázatkezelési stratégiával is rendelkezzen. Ez állhat stop loss megbízások beállításából, hogy korlátozza a potenciális veszteségeit; valamint take profit megbízás adásából, hogy biztosítsa nyereségét, amikor az árfolyam elér egy bizonyos szintet.
 6. A pozíció nyomon követése és lezárása: : Miután megnyitotta az ügyletet, rendszeresen ellenőriznie kell a piac teljesítményét. Ha úgy érzi, hogy eljött az idő, manuálisan is lezárhatja a pozíciót, vagy beállíthat olyan megbízásokat, amelyek automatikusan lezárják egy adott árfolyamszinten.

Ne feledje, hogy mindig világos kereskedési tervvel kezdjen kereskedni, és próbálja meg elkerülni, hogy az érzelmei befolyásolják a kereskedési döntéseit.Mi mozgatja a kriptovaluták árfolyamát?

Ha megérti, hogy mi mozgatja a kriptovaluták árfolyamát, előnyre tehet szert a kereskedési döntések során. Íme néhány fontos tényező, amely hatással van a kriptovaluták árfolyamára:

 • Piaci struktúra és ciklusok - A többi pénzügyi piachoz hasonlóan a kriptovaluta-piac is ciklusokon megy keresztül - a nagy növekedést mutató időszakokat korrekciós időszakok követik. Ezeket a ciklusokat számos tényező befolyásolhatja, beleértve a technológiai fejlődést, a piaci hangulatot és a makrogazdasági trendeket. A ciklusoknak a megértése segítheti a kereskedőket abban, hogy megalapozott döntéseket hozzanak az ügyletekbe való be- és kilépésről
 • Kereslet és kínálat - TA kereslet és kínálat alapvető gazdasági elve jelentős szerepet tölt be a kriptovaluták árfolyamában. Ha egy adott kriptovaluta magas tokenkínálattal rendelkezik, de alacsony a kereslete, az árfolyam csökkenni fog. Ezzel ellentétben, ha a kriptovaluta kínálata korlátozott és a kereslet magas, az árfolyam emelkedik.
 • Hozzáférhetőség a tőzsdéken - Minél több tőzsdén jegyeznek egy kriptovalutát, annál könnyebb megvásárolni és eladni, ami növelheti a keresletet és ennek következtében az árfolyamot is. Ezzel szemben, ha egy kriptovalutát törölnek egy nagyobb tőzsdéről, az árfolyama a korlátozott hozzáférhetőség miatt csökkenhet.
 • Fiat valuta inflációja - A kriptovalutákat, különösen a Bitcoint, bizonyos esetekben az infláció elleni fedezetnek tekintik. Amikor a fiat (hagyományos, kormány által kibocsátott) valuták inflációs rátája magas, többen dönthetnek úgy, hogy vagyonuk védelme érdekében kriptovalutát vásárolnak, ami megnöveli az árfolyamokat.
 • Verseny - A kriptovaluta-piacon rendkívül nagy a verseny, 2023-ban már több ezer kriptovaluta létezett. A verseny befolyásolhatja az árakat, mivel a kriptovaluták a piaci részesedésért versengenek. Ha egy új kriptovaluta kiváló technológiát vagy funkciókat kínál, akkor potenciálisan lenyomhatja a régebbi, kevésbé hatékony kriptovaluták árfolyamát.
 • Működés - A kriptovaluta működési modellje szintén befolyásolhatja annak árát. Az egyértelmű, átlátható működési modellekkel rendelkező kriptovaluták vonzóbbak lehetnek a befektetők számára, mivel nagyobb kiszámíthatóságot és stabilitást biztosítanak.
 • Szabályozások -A szabályozási hírek is jelentősen befolyásolhatják a kriptovaluták árfolyamát. A pozitív szabályozói hírek felhajthatják az árakat, míg a negatív hírek, például, ha egy országban betiltják a kriptovaluta-kereskedést, csökkentik az árfolyamokat.
 • Kriptovaluta-bálnák - A kriptovaluta piacon a „bálna” olyan személy vagy szervezet, aki vagy amely sok kriptovalutával rendelkezik. A bálnák nagy mennyiségű kriptovaluta vásárlásával vagy eladásával befolyásolhatják az árakat.

Ha érti ezeket a tényezőket, mélyebb betekintést nyerhet a kriptovaluta-piac dinamikájába, és tájékozottabb kereskedési döntéseket hozhat.

A kriptovaluta-piacok elemzése

Az előző részben a kriptovaluták árfolyamát befolyásoló alapvető tényezőket vettük sorra. Most nyergeljünk át a technikai elemzés világába. A technikai elemzés a kereskedési tevékenységből összegyűjtött statisztikai trendeket, például az árfolyam mozgását és a volument használja fel az árfolyamok jövőbeli mozgásának előrejelzésére. Íme néhány kulcsfontosságú technikai elemzőeszköz, amelyekkel profiként elemezheti a piacokat:

 • Támasz és ellenállás - Ezek azok a szintek, amelyeken a kriptovaluta árfolyama megáll és megfordul. A támasz az az árszint, amelyen a kereslet elég erős ahhoz, hogy megakadályozza az árfolyam további esését, míg az ellenállás az az árszint, amelyen az eladás elég erős ahhoz, hogy megakadályozza az árfolyam további emelkedését. Ezeknek az árszinteknek az azonosítása segítheti a kereskedőket abban, hogy a vétel vagy eladás tekintetében megfelelő döntéseket hozzanak.
 • Trendvonalak - A trendvonalak egyszerű, mégis hatékony eszközök a technikai elemzésben. Képzelje el, hogy rajzol egy vonalat, amely megmutatja a kriptovaluta árfolyamának általános irányát - ez lényegében egy trendvonal. Ha az árfolyam általában emelkedik, felfelé mutató vonalat húzunk, és a vonal segíthet megjósolni, hogy az ár tovább emelkedhet. Ha az ár általában csökken, lefelé mutató vonalat húzunk, ami segíthet megjósolni, hogy az ár tovább csökkenhet. Ezek a vonalak segítenek a kereskedőknek vizuálisan elemezni az aktuális trendet és előrejelzéseket készíteni a jövőbeli ármozgásokról.
 • Mozgóátlagok - A mozgóátlag (MA) egy széles körben használt indikátor a technikai elemzésben, amely úgy segíti az ármozgások kiegyenlítését, hogy kiszűri a véletlenszerű, rövid távú áringadozásokból származó „zajt”. Ez trendkövető vagy késleltetett mutató, mert a múltbeli árakon alapul. A két alapvető és általánosan használt MA az egyszerű mozgóátlag (SMA), amely egy értékpapír árfolyamának egyszerű átlagát mutatja meghatározott számú időszak alatt, és az exponenciális mozgóátlag (EMA), amely nagyobb súlyt ad a legutóbbi árfolyamoknak.
 • Mintázatok a diagramokon - A diagramminták a piaci pszichológia vizuális ábrázolásai. Jelezhetik, hogy egy árfolyam valószínűleg tovább halad a korábbi irányba vagy megfordul, és mutathatják egy adott trend erősségét is. Néhány gyakori diagramminta fejet és vállakat, csúcsokat és mélypontokat, háromszögeket és a zászlókat tartalmaz. Ezeknek a mintázatoknak a felismerése értékes jelzést adhat a lehetséges ármozgásokról.

Ha a technikai elemzőeszközök mesterévé válik, mélyebben megértheti a piaci trendeket és az ármintázatokat, ami segít a megalapozottabb döntések meghozatalában. Ne feledje, hogy bár a technikai elemzés hihetetlenül hasznos, a jó eredményekhez ezt a fundamentális elemzéssel együtt kell alkalmazni.Kriptovaluta-kereskedési stratégiák

A kriptovaluta-kereskedés dinamikus világában való eligazodáshoz jól definiált stratégiára van szükség. A kereskedési stratégia a vétel és eladás szisztematikus módszerét adja, amely segítheti a kereskedőket a kockázatkezelésben és az átgondolt döntések meghozatalában. Íme néhány a kriptovaluta-kereskedésben leggyakrabban alkalmazott stratégiák közül:

 • Trendkövető stratégia -A trendkövetéssel való kereskedés a piacon uralkodó árak meghatározó irányára alapoz. A stratégiát követő kereskedők célja, hogy azokból a kriptovalutákból tegyenek szert nyeresége, amelyek árfolyama pozitív emelkedő vagy negatív csökkenő trendet mutat. A trend irányába lépnek be a piacra, növekvő trend esetén tehát vételi, csökkenő trend esetén pedig eladási ügyletet nyitnak.
 • Range Trading stratégia A Range Trading (tartományban kereskedés) egy olyan stratégia, amelyet akkor használnak, amikor a kriptovaluta árfolyama egy adott tartományon belül mozog, és a meghatározott támasz és ellenállás szintek között ingadozik. A cél az, hogy a támasz szinten (az az árszint, amelynél az ár már nem csökken tovább) vagy annak közelében vegyen, és az ellenállás szinten (az az árszint, amely fölé az ár általában nem emelkedik) vagy annak közelében adjon el.
 • Kitörési kereskedési stratégia - A kitörési kereskedési stratégia az ármozgások kihasználását jelenti, miután az árak áttörtek egy korábban meghatározott támasz vagy ellenállás szintet. A feltevés az, hogy az ár egy kulcsfontosságú szint áttörése után is adott irányban mozog tovább. Ez a stratégia azonnali cselekvést és fegyelmezett kockázatkezelést igényel.
 • Skalpolási stratégia - A skalpolás egy nagyfrekvenciás kereskedési stratégia, amelynek célja a kis áringadozások kihasználása. A skalpolók, vagyis azok a kereskedők, akik ezt a stratégiát alkalmazzák, számos ügyletet végeznek egy adott napon belül, azzal a céllal, hogy minden ügyletből kis, összeadódó nyereségük származzon.

Mindegyik stratégia saját előnyökkel és nehézségekkel rendelkezik, és különböző kereskedési stílust és kockázati toleranciaszintet igényel. Fontos, hogy az egyéni kereskedési céljainak, kockázattűrő képességének és a rendelkezésére álló időnek megfelelő kereskedési stratégiát válasszon.Miért érdemes kriptovalutákkal kereskedni?

A kriptovaluták a pénzügyi világ új területét jelentik, és számos olyan egyedi előnyt kínálnak, ami vonzóvá teszi ezt az eszközosztályt a kereskedők számára. Ennek okai a következők:

 • Likviditás: A likviditás arra utal, hogy milyen gyorsan és könnyen lehet megvásárolni vagy eladni egy eszközt anélkül, hogy jelentős ármozgást tapasztalnánk. A magas likviditás megkönnyíti az eszközzel való kereskedést és csökkenti az ármanipuláció kockázatát. A kriptovaluták, különösen a népszerűbbek, mint a Bitcoin és az Ethereum, széles körű elterjedésük és nagy kereskedési volumenük miatt magas likviditással rendelkeznek.
 • Erős trendek: : A kriptovaluták gyakran mutatnak erős trendet. A trend az az általános irány, amely felé a piac halad egy adott időszakban. Ezek az erős trendek, ha helyesen azonosítják őket, jelentős profitszerzési lehetőségeket kínálhatnak a kereskedőknek.
 • Széles napi kereskedési tartományok: : A kriptovaluták az áringadozásukról ismertek, ami azt jelenti, hogy napi kereskedési tartományuk széles lehet. Ez a volatilitás lehetőséget kínál arra, hogy a kereskedők profitáljanak az árfolyamok mozgásából.
 • Jelentős médialefedettség: A kriptovaluták nagy médiafigyelmet kapnak, ami gyakran befolyásolhatja az árfolyamukat. Azok a kereskedők, akik folyamatosan követik a kriptovalutákkal kapcsolatos híreket, megjósolhatják ezeket az ármozgásokat és nyereséges ügyleteket hajthatnak végre.
 • 24/7 piac: A hagyományos pénzügyi piacoktól eltérően, ahol kereskedési órákat határoztak meg, a kriptovaluta-piac a hét minden napján, éjjel-nappal nyitva tart. Ez azt jelenti, hogy bármilyen Önnek megfelelő időpontban kereskedhet, ami olyan rugalmasságot biztosít, amelyet más piacok nem tudnak nyújtani.
 • Innovatív technológia: : A kriptovaluták a technológiai innováció élvonalában vannak. A kriptovaluta-kereskedéssel ennek az új, izgalmas területnek válik a részévé, és lehetősége lesz a technológiai fejlesztésekből profitálni.

Összefoglalva, a kriptovaluták egyedi jellemzői izgalmas és potenciálisan nyereséges piaccá tehetik ezeket az eszközöket a kereskedők szemében.Miért kereskedjen kriptovalutákkal az AvaTrade-nél?

 • Globális szabályozás:: Az AvaTrade világszerte számos jelentős joghatóságban rendelkezik engedéllyel és áll szabályozás alatt. Ez azt jelenti, hogy teljes nyugalommal kereskedhet kriptovalutákkal, tudatában annak, hogy egy jó hírnevű és szabályozott bróker a partnere.
 • AvaTrade is regulated in multiple jurisdictions

 • Több kereskedési platform: : Ismerkedjen meg a kriptovaluta-kereskedés sokszínűségét felhasználóbarát platformjainkon, beleértve az MT4, az MT5, a WebTrader és az AvaTradeGO platformokat.
 • CFD-kereskedés: :Kereskedjen kriptovaluta CFD-kkel, és használja ki az akár [paraméter] arányú tőkeáttételt. A kriptovaluta CFD-kkel lehetősége nyílik arra, hogy a növekvő és csökkenő piacokból egyaránt nyereségre tegyen szert.
 • Átfogó oktatóanyagok: :Oktatóközpontunk tele van olyan anyagokkal, amelyek célja a kriptovaluta-kereskedéshez kapcsolódó ismeretek és készségek fejlesztése. Ismerje meg a különböző kriptovaluták egyedi jellemzőit és tanuljon a hatékony kereskedési stratégiákról.
 • Gyakorlati kereskedési erőforrások és eszközök: Hozza ki a legtöbbet az AvaTrade gyakorlati kereskedési erőforrásaiból, mint például a Trading Central, hogy több lehetőséget fedezzen fel a piacokon. Továbbá az AvaProtect segítségével hatékonyan kezelheti kockázati kitettségét is. Ráadásul az AvaTrade a WebTrader platformba és az AvaTradeGO alkalmazásba beépítve ingyenes kriptovaluta-kereskedési szignálokat is kínál.
 • Díjnyertes ügyfélszolgálat: Professzionális és segítőkész ügyfélszolgálati munkatársaink mindig készen állnak arra, hogy gyors és szakértő segítséget nyújtsanak.
 • Kereskedés demószámlán: Használja az AvaTrade demószámláját a kriptovaluta-kereskedési stratégiák tesztelésére, gyakorlására és finomítására, ingyen és kockázatok nélkül. Amikor már készen áll, váltson valódi pénzes számlára, és kezdjen el kereskedni.


Találjon új lehetőségeket a kriptovaluták világában az AvaTrade segítségével! Kezdje el még ma!


Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Hogyan kereskedhetek kriptovalutákkal?

A kriptovalutákkal való kereskedés során kriptovaluta-tőzsdén vagy kereskedési platformon veheti és adhatja el a digitális valutákat. Kriptovaluta derivatívákkal (származékos ügyletek), például CFD-kkel is kereskedhet, hogy a mögöttes eszköz birtoklása nélkül spekuláljon az ármozgásokra.

Biztonságos a kriptovalutákkal való kereskedés?

A kriptovalutákkal való kereskedés akkor biztonságos, ha felelősségteljesen történik. Fontos, hogy jó hírű kereskedési platformot vagy brókert használjon, például az AvaTrade-et, amely világszerte számos jelentős joghatóságban szabályozott. Szintén növeli a biztonságot a kockázatkezelési stratégiák alkalmazása, a piaci trendekről való folyamatos tájékozódás, valamint, hogy csak olyan pénzzel kereskedjen, amelynek az elvesztését megengedheti magának.

Hogyan kell elkezdeni a kriptovaluta-kereskedést?

A kriptovaluta-kereskedés megkezdéséhez először egy kereskedési számlát kell nyitnia egy jó hírű brókernél vagy tőzsdén. Ha számlája elkészült és megtörtént a befizetés, megkezdheti a kereskedést. Ajánlott demószámlán kezdeni, hogy valódi pénz kockáztatása nélkül gyakorolhasson.

Hogyan lehet előre jelezni a kriptovaluták árát?

A kriptovaluták árait nem lehet előre megjósolni. Ezzel együtt vannak olyan mutatók, amelyek növelhetik a helyes előrejelzés esélyeit. Ilyen például a piaci trendek és az árfolyamok mozgását befolyásoló tényezők elemzése. Ez elvégezhető a híreket, piaci trendeket és más makrogazdasági tényezőket elemző és értékelő fundamentális elemzéssel vagy technikai elemzéssel, amely során az árdiagramok mintázatait tanulmányozzák a mintázatok és trendek azonosításához. A kétféle elemzés kombinált használata pontosabb előrejelzést adhat.

chatbot