Réz

Online Copper Trading

Kereskedjen rézzel az AvaTrade-del

Más fémekkel ellentétben a réz nem olyan ritka, mint az arany, az ezüst vagy például a platina. A rezet már évezredek óta használják, története egészen Kr.e. 8000-ig nyúlik vissza. Népszerűségét részben annak köszönheti, hogy könnyen megolvasztható és a különböző iparágakban különböző módokon használható fel. Az AvaTrade-nél a rézzel, ezzel a nagy kereslettel rendelkező árucikkel CFD-kkel kereskedhet, ami számos előnnyel jár:

  • A réz és más fémek kereskedése versenyképes spreadekkel
  • Kihasználhatja a réz esetében rendelkezésre álló, akár arányú tőkeáttételt
  • A Meta Trader 4 platformon kereskedhet manuálisan, illetve a félig vagy teljes mértékben automatizált kereskedés is rendelkezésre áll
  • A kereskedésmásoló platformok közül a Zulu Trade és a Duplitrade is elérhető
  • Kiemelkedő, többnyelvű ügyfélszolgálat, dedikált ügyfélszolgálati munkatársakkal
  • Mobiltelefonján, táblagépén vagy a weben keresztül a világon bárhol kereskedhet

A rézpiac

Régebben az Egyesült Államokban bányászták a legtöbb rezet, ma azonban már a világ réztermelésének nagy részét Chile adja. Nagy mennyiségű rezet termelnek még ki Kínában és Peruban. A rézzel világszerte kereskednek, a fő piacok a New York-i árutőzsde (New York Mercantile Exchange, NYMEX), a mumbai székhelyű Multi Commodity Exchange (MCX), a Sanghaji határidős tőzsde (Shanghai Futures Exchange, SHFE) és a Londoni fémtőzsde (London Metal Exchange, LME). A rézpiacon 22:00 és 20:59 (GMT) között lehet kereskedni.

A réz árát befolyásoló tényezők

Mint a legtöbb árucikk esetében, a réz árát is a kereslet és a kínálat befolyásolja. A rezet általában különböző készülékekhez, illetve épületekben és elektromos gépekben használják fel. Az új házak építésének csökkenése a gazdaság lassulását jelezheti, ami a rézárak csökkenéséhez vezethet.

A másik tényező maga a kínálat. Ha egy régió vagy ország kínálata csökken, vagy esetleg teljesen leáll, az nagyban befolyásolhatja a rézpiacot és megváltoztathatja a nyersanyag árát.

A rezet különböző új zöld technológiákhoz is felhasználják, például környezetbarát akkumulátorokhoz és még sok más termékhez. A zöld energiák folyamatosan terjednek, mivel az emberiség folyamatosan keresi jobb megoldásokat, és az ilyen technológiák növekedése a réz árának emelkedését eredményezheti.

Réz CFD-kereskedés

Nyugodtan feltételezhetjük, hogy az emberek többsége nem sok hasznát venné a réznek nagyobb mennyiségben. Valószínűleg még kis mennyiségben sem. Ezért kereskednek a réz különbözetre vonatkozó szerződésével, vagy röviden CFD-jével. Ez azt jelenti, hogy a kereskedő nem a tényleges eszközt vásárolja meg vagy adja el, hanem a brókerével kötött szerződés alapján kereskedik, ugyanazokkal az árakkal és piaci mozgásokkal, mint ezt a valódi termék esetében tenné. A CFD-kereskedésnek számos előnye van:

  • A réz megvásárlása, mint bármely más fém árucikké, drága lehet. A CFD-k lehetővé teszik, hogy a kereskedő tőkeáttételt alkalmazzon, ami azt jelenti, hogy a tőkéjének csak egy kis részét – értékének egy bizonyos százalékát – használja a pozíció megnyitásához, és nem a teljes összeget. A réz esetében a tőkeáttételi arány 200:1.
  • Ha nem a tényleges instrumentummal kereskedik, sok pénzt takaríthat meg a járulékos költségeken, például a szállításon, a kezelésen és a tároláson. Ez az oka annak, hogy a fémek nagy részét, amelyek igénylik ezeket a tevékenységeket és még egyebeket is, csak a tényleges felhasználóik birtokolják.
  • Hirtelen, nagymértékű értékváltozás esetén a termék tulajdonosainak meg kell találniuk az erőforrással való gazdálkodás azon módját, amellyel nyereségre tehetnek szert, vagy elkerülhetik a veszteségeket. Ha azonban a instrumentum CFD-jével kereskedik a platformon, a kereskedőnek mindössze pozícióját kell zárnia.

Rézkereskedés az AvaTrade-del

Az AvaTrade lehetővé teszi, hogy rézzel és sok más árucikkel kereskedjen. Nálunk megkapja a rézpiachoz kapcsolódó híreket, adatokat, útmutatást, valamint a rézpiacra vonatkozó tippeket is. Amikor brókert választ a rézkereskedéshez, az AvaTrade természetes választásnak tűnik, mivel a tapasztalat, a szabályozottság, a pénzeszközök biztonsága és sok más okból is az AvaTrade az iparág élvonalában található. Csatlakozzon az AvaTrade-hez, és kereskedjen manuálisan és automatizáltan több mint 250 instrumentummal különböző platformokon! Használja ki a vezető brókerrel való kereskedés előnyeit!