Hogyan kereskedjünk CFD-kkel?

Vágjon bele, és legyen magabiztos CFD-kereskedő!
Nézze át részletes útmutatónkat, amely segítségével
többféle pénzügyi eszköz mesterévé válhat és elérheti kereskedési céljait.Üdvözöljük a CFD-kereskedés izgalmas világában! Feltételezzük, hogy már ismeri a különbözeti szerződéseket (CFD-k), így most azt vizsgáljuk meg, hogyan lehet hatékonyan kereskedni ezekkel az eszközökkel. Ha még nem ismeri a CFD-ket, vagy fel kell frissítenie ismereteit, javasoljuk, hogy olvassa el a „Mit jelent a CFD?” című cikkünket, hogy tisztában legyen ennek a pénzügyi eszköznek a jellemzőivel. Most merüljünk bele a CFD-kereskedés folyamatába, és ismerkedjünk meg a sikeres ügylet végrehajtásának lépéseivel.

Úgy érzi, készen áll a kereskedés megkezdésére?Úgy érzi, készen áll a kereskedés megkezdésére?Nyisson kereskedési számlát, vagy kezdje meg a gyakorlást egy ingyenes demószámlán már ma!Hogyan kezdje el a CFD-kereskedést?

Ha készen áll a CFD-kereskedés megkezdésére, kövesse az alábbi részletes útmutatót:

Válasszon megbízható CFD-brókert

Az első lépés egy jó hírnévvel rendelkező CFD-bróker kiválasztása a számlanyitáshoz. A lehetőségek vizsgálata során vegye fontolóra az AvaTrade-et, mivel ez a vezető CFD-bróker számos egyedi előnnyel rendelkezik. Díjnyertes, szabályozott brókerként az AvaTrade felhasználóbarát kereskedési platformokat, több pénzügyi eszközhöz való hozzáférést és olyan átfogó oktatóanyagokat kínál, amelyek minden szintű kereskedő számára megfelelők.

2. Nyisson kereskedési számlát és fizessen be a kívánt összeget

Miután kiválasztotta az AvaTrade-et, mint megfelelő brókert, a következő lépésben kereskedési számlát kell nyitnia. A számla sikeres megnyitása után könnyedén befizetheti a kívánt összeget, ehhez számos különféle fizetési módot vehet igénybe.

Nyisson demószámlát a tanultak gyakorlásához, vagy valódi kereskedési számlát a kereskedés megkezdéséhez még ma!

3. Válasszon CFD-piacot

Az AvaTrade a CFD-kereskedéshez sok különféle instrumentumot kínál. Függetlenül attól, hogy a forex, a részvények, az indexek, az árucikkek vagy a kriptovaluták érdeklik, az AvaTrade-nél mindent megtalál. Végezzen alapos piackutatást, használja az AvaTrade oktatóanyagait, és alkalmazzon technikai és fundamentális elemzést, hogy megalapozott döntést hozhasson a kereskedési stratégiájának és céljainak megfelelő piacról.

4. Készítsen kereskedési tervet

A kereskedés megkezdése előtt mindenképpen szüksége lesz egy alaposan kidolgozott kereskedési tervre. Ennek tartalmaznia kell kereskedési céljait, kockázattűrő képességét és stratégiáit. A kereskedési terv útmutatóként szolgál a döntések során, illetve segít abban, hogy ne térjen el céljaitól

5. Nyisson ügyletet

Most, hogy már van számlája, és kiválasztott egy piacot, nézzük meg a CFD-ügylet megnyitásának lépéseit:

 • Döntsön a vétel vagy eladás mellett: : A piacelemzés és kereskedési stratégiája alapján határozza meg, hogy vételi pozíciót (hosszú pozíciót) vagy eladási pozíciót (rövid pozíciót) kíván-e nyitni.
 • Határozza meg a pozíció méretét: :Válassza ki a CFD-k számát, amelyekkel kereskedni kíván, ehhez vegye figyelembe kockázattűrő képességét és a rendelkezésre álló tőkét. Az AvaTrade különböző kereskedési stílusokhoz megfelelő, rugalmas pozícióméretezési lehetőségeket kínál.
 • Válassza ki a tőkeáttételt: : A tőkeáttétel szintjét kockázatvállalási hajlandósága és kereskedési terve alapján határozza meg. Az AvaTrade versenyképes tőkeáttételi lehetőségeket ajánl, amelyek segítségével megnövelheti kereskedési lehetőségeit. Ne feledkezzen meg azonban arról, hogy a tőkeáttételt óvatosan kell kezelni, és értenie kell a kapcsolódó kockázatokat is.
 • Állítson be stop és limit megbízásokat: : Stop-loss és take-profit megbízások beállításával kezelje a kockázatát. Ezek a megbízások segítségére lesznek ügyletei védelmében, illetve biztosítják a nyereséget, mivel automatikusan lezárják a pozíciókat az előre meghatározott árszinteken.
 • Kövesse nyomon az ügyletet és zárja le: : Legyen éber, és kísérje figyelemmel az ügylete szempontjából fontos piaci változásokat. Szükség esetén igazítsa ki, vagy zárja le manuálisan az ügyletet, ha eljött a nyereség realizálásnak vagy a veszteségek korlátozásának ideje

Ha követi ezeket a lépéseket az AvaTrade-nél, egy jó hírű brókernél kezdheti meg a CFD-kereskedést, aki versenyképes feltételeket biztosít és segítséget nyújt a kereskedéshez.Példa a CFD-kereskedésre: Nyersolaj hosszú pozíció

Vizsgáljunk meg egy elméleti nyersolaj CFD-ügyletet, ahol két lehetséges eredményt veszünk figyelembe: egy nyereséges ügyletet („A” eredmény) és egy veszteséges ügyletet („B” eredmény). Ebben a példában mindkét forgatókönyv esetében 70 dolláros hordónkénti belépési árat feltételezünk, 100 hordós tétel esetén (a tétel szabványosított darabszám).

„A” eredmény: Nyereséges ügylet

Úgy dönt, hogy hosszú pozíciót nyit a nyersolajra, hordónként 70 dollárért, 100 hordós tételre. Röviddel az ügylet megnyitása után hírek érkeznek egy OPEC-találkozóról, ahol a tagországok a globális olajellátás stabilizálása érdekében a kitermelés visszafogását jelentik be. Ez a fundamentális tényező megnöveli a keresleti várakozásokat, ami a nyersolaj árának emelkedését eredményezi.

A következő napokban a nyersolaj ára folyamatosan emelkedik, és eléri a hordónkénti 80 dollárt. Felismerve a pozitív lendületet, úgy dönt, hogy zárja a pozícióját, kihasználva a profitlehetőséget.

A nyereség kiszámítása: Hordónkénti nyereség = Záróár - Nyitóár = 80-70 $ = 10 $

Teljes nyereség = Hordónkénti nyereség × Hordók száma = 10 $ × 100 = 1 000 $

„B” eredmény: Veszteséges ügylet

Egy másik forgatókönyv szerint váratlan geopolitikai feszültségek keletkeznek egy jelentős olajfogyasztó régióban, ami az olajkereslet zavaraival kapcsolatos aggodalmakhoz vezet. Emellett a gazdasági adatok a globális gazdasági növekedés lassulását mutatják, ami az olajkereslet lehetséges csökkenését jelzi.

Ezen fundamentális tényezők következtében a nyersolaj ára meredeken zuhan. A hordónkénti ár 60 dollárra esik, ami a hosszú pozíción veszteséghez vezet. Ön aggódik a további lehetséges veszteségek miatt, ezért úgy dönt, hogy a kockázat csökkentése érdekében lezárja a pozíciót.

A veszteség kiszámítása: Hordónkénti veszteség = = Záróár - Nyitóár = 70-60 $ = 10 $

Teljes veszteség = Hordónkénti veszteség × Hordók száma = 10 $ × 100 = 1 000 $


Tippek a CFD-kereskedéshez kezdőknek és tapasztalt kereskedőknek

 • Sajátítsa el az alapokat: Mielőtt megkezdi a CFD-kereskedést, bizonyosodjon arról, hogy tisztában van az eszközök jellemzőivel és működésével.
 • Kezdje egy demószámlával:A kereskedést ajánlatos demószámlán kezdeni, különösen, ha még új a CFD-kereskedésben. Ezzel a lehetőséggel valódi pénz kockáztatása nélkül ismerkedhet meg a piaccal és a kereskedés működésével.
 • Kezelje okosan a tőkeáttételt: A CFD-kereskedés tőkeáttétellel jár, ami azt jelenti, hogy kisebb tőkével nagyobb pozícióval kereskedhet. Bár a tőkeáttétel megnövelheti a potenciális hozamot, fontos, hogy körültekintően használja, és tisztában legyen azzal, hogy a kockázatokat is megnöveli. A jelentős veszteségek elkerülése érdekében mindig kezelje tudatosan a tőkeáttételt.
 • Diverzifikálja portfólióját:: Az olyan CFD-brókerek, mint az AvaTrade, az eszközök széles választékához biztosítanak hozzáférést. Használja ki ezt úgy, hogy diverzifikálja kitettségét a különböző eszközosztályok között. Ez csökkentheti az egyetlen eszköztől való függését, és javíthatja a kockázatkezelést.
 • Legyen tájékozott:: Legyen naprakész a piaci hírekkel és trendekkel kapcsolatban, hogy megalapozott kereskedési döntéseket hozhasson. Ha tud az aktuális eseményekről és piaci fejleményekről, értékes információkkal rendelkezhet, ami segítségére lesz a lehetséges piaci mozgások előrejelzésében.
 • Kezelje a kockázatot:: A potenciális veszteségek korlátozása érdekében használjon kockázatkezelési eszközöket, például stop-loss megbízásokat. Soha ne fektessen be többet, mint amennyit megengedhet magának, és mindig vegye figyelembe az egyes ügyletek lehetséges kockázatait. Az AvaTrade egyedülálló kockázatkezelési megoldást kínál – az AvaProtect eszközt.
 • Ne hagyja abba a tanulást:: A pénzügyi piacok folyamatosan fejlődnek, és mindig van valami újdonság, amit érdemes megtanulni. Folyamatosan szerezzen ismereteket a kereskedési stratégiákról, a piacelemzési technikákról és a kockázatkezelési gyakorlatokról. Tudása bővítésével alkalmazkodhat a változó piaci feltételekhez és fejlesztheti kereskedési készségeit.
 • Értse meg a költségeket::Tisztában kell lennie azzal, hogy a CFD-kereskedés milyen költségekkel jár, beleértve az egynapos finanszírozást és a jutalékokat. A potenciális nyereség felmérésekor vegye figyelembe ezeket a költségeket, és gondoskodjon azok megfelelő kezeléséről.


Miért kereskedjen CFD-kkel az AvaTrade-nél?

Az AvaTrade-nél számos egyedi funkciót kínálunk és olyan előnyökkel rendelkezünk, amelyek révén érdemes minket választani a CFD-kereskedéshez. Ha az AvaTrade-et választja, a következőket használhatja ki:

 • Szabályozott és biztonságos kereskedési környezet: : Teljes nyugalomban kereskedhet, annak tudatában, hogy az AvaTrade biztonságos és szabályozott kereskedési környezetben működik. Vállalatunkat több nemzetközi pénzügyi hatóság engedélyével rendelkezik és szabályozása alatt áll, így prioritásként kezeljük a pénzeszközök és a személyes adatok biztonságát.
 • Teljeskörű oktatóközpont: Centre:Rengeteg oktatóanyaghoz férhet hozzá, beleértve a webináriumokat, a cikkeket, és a videós oktatóanyagokat, amelyek célja, hogy felvértezzék Önt a pénzügyi piacokon való sikeres tevékenységhez szükséges ismeretekkel és készségekkel.
 • Felhasználóbarát kereskedési platformok: : Ismerkedjen meg erőteljes és intuitív kereskedési platformjainkkal, beleértve a MetaTrader 4, a MetaTrader 5, a WebTrader platformokat és az AvaTradeGO mobilalkalmazást. Használja ki a fejlett kereskedési eszközök és funkciók, a zavartalan végrehajtás és a valós idejű piacelemzés nyújtotta előnyöket.
 • Kockázatmentes demószámla: : A kereskedést kockázatmentes demószámlánkon kezdje meg. Gyakorolja a kereskedési stratégiákat, ismerkedjen meg a platformmal, és szerezzen önbizalmat valódi pénz kockáztatása nélkül.
 • Elkötelezett ügyfélszolgálat: : Ügyfélszolgálati munkatársaink több nyelven állnak rendelkezésére, és segítségére lesznek bármilyen kérdéssel vagy technikai problémával kapcsolatban. Azért vagyunk itt, hogy zavartalanul és élvezettel kereskedhessen.
 • Egyedülálló források a kereskedéshez: : Hozzáférhet exkluzív kereskedési forrásokhoz, például a Trading Central átfogó piacelemzéséhez, és kihasználhatja az AvaProtect előnyeit, amely az ügyletek veszteségekkel szembeni védelmét teszi lehetővé egy meghatározott időszakban.


Kezdje meg a CFD-kereskedést az AvaTrade-nél

Ha készen áll a CFD-kereskedés megkezdésére, kérjük, nyisson egy kockázatmentes demószámlát az AvaTrade-nél. Gyakorolja stratégiáit, nézze át oktatóanyagainkat, és ismerkedjen meg felhasználóbarát platformjainkkal. Ezen kívül nyithat egy valódi pénzes kereskedési számlát is, és így megtapasztalhatja az AvaTrade által kínált szolgáltatás minden előnyét.

Kezdje meg kereskedési tevékenységét egy jó hírű brókernél, aki számára az Ön sikere kiemelten fontos, és kivételes ügyfélszolgálatot is biztosít.

Csatlakozzon az AvaTrade-hez még ma, és használja ki a CFD-kereskedésben rejlő lehetőségeket!


Hogyan kereskedjünk CFD-kkel? - GYIK

Melyek a CFD-kereskedés előnyei?

A CFD-kereskedés számos előnnyel jár, beleértve a növekvő és csökkenő piacokon való kereskedést, az eszközök széles választékához való hozzáférést, a tőkeáttétel révén a magasabb hozam lehetőségét és a portfólió diverzifikálására is kiváló eszköz lehet. Az AvaTrade segítségével kihasználhatja ezeket az előnyöket, miközben a megfelelő kereskedési élményt felhasználóbarát kereskedési platformok és teljeskörű oktatóanyagok biztosítják.

Hogyan lehet megkezdeni a CFD-kereskedést?

A CFD-kereskedés megkezdéséhez ki kell választania egy jó hírnévvel rendelkező CFD-brókert, például az AvaTrade-et, kereskedési számlát kell nyitnia, és be kell fizetnie a kereskedésre szánt összeget. Ezután válassza ki a CFD-piacot, ahol kereskedni kíván, döntse el, hogy a piacelemzés alapján hosszú (vételi) vagy rövid (eladási) pozíciót vesz fel, határozza meg pozíciója méretét, alkalmazzon megfelelő kockázatkezelési intézkedéseket, például állítson be stop-loss megbízásokat, és kövesse nyomon ügyleteit. Az AvaTrade biztosítja az eszközöket, az oktatóanyagokat és az ügyfélszolgálatot, amelyek segítségével hatékonyan végigmehet a folyamaton.

Milyen kockázatokkal jár a CFD-kereskedés?

Míg a CFD-kereskedés kínál lehetőségeket, fontos, hogy tisztában legyen a kapcsolódó kockázatokkal is. A CFD-k tőkeáttételes termékek, ami azt jelenti, hogy a potenciális nyereség vagy veszteség megnő. Óvatosan kezelje a tőkeáttételt, állítson be a stop loss megbízásokat a potenciális veszteségek korlátozása érdekében, és soha ne fektessen be többet, mint amekkora összegnek az elvesztését megengedheti magának. A piaci volatilitás, a gazdasági feltételek változása és más tényezők is befolyásolhatják a CFD-k árait. Az AvaTrade oktatóanyagokat és kockázatkezelő eszközöket biztosít, amelyek segítségével hatékonyan kezelheti ezeket a kockázatokat.

Hogyan javíthatom CFD-kereskedési készségeimet?

A CFD-kereskedési készségek fejlesztéséhez a folyamatos tanulás és gyakorlás iránti elkötelezettség szükséges. Az AvaTrade átfogó pénzügyi oktatóanyagokat kínál az ismeretek bővítéséhez, beleértve a webináriumokat, a cikkeket és a videós oktatóanyagokat. Legyen naprakész a piaci hírekkel és trendekkel kapcsolatban, igazítsa kereskedési stratégiáit a változó feltételekhez, és dolgozzon ki egy jól meghatározott kereskedési tervet. Az AvaTrade demószámlája kockázatmentes környezetet biztosít a kereskedési stratégiák gyakorlásához és finomításához, mielőtt áttérne a valódi pénzzel való kereskedésre.

Miért válasszam az AvaTrade-et a CFD-kereskedéshez?

Az AvaTrade-et a teljeskörű pénzügyi oktatóanyagok, a felhasználóbarát kereskedési platformok, az elkötelezett ügyfélszolgálat, valamint a biztonságos és szabályozott kereskedési környezet iránti elkötelezettség teszi vezető CFD-brókerré. Az AvaTrade segítségével a kereskedhető instrumentumok széles választékához férhet hozzá, innovatív kereskedési eszközöket használhat, és kihasználhatja az olyan egyedi funkciókat is, mint a Trading Central piacelemzése és az AvaProtect a kockázatkezelés. Függetlenül attól, hogy kezdő vagy tapasztalt kereskedő, az AvaTrade biztosítja a támogatást és erőforrásokat, amelyekre a sikeres CFD-kereskedéshez szüksége van.

chatbot