CFD kereskedés

CFD kereskedés

CFD kereskedés

Az AvaTrade a CFD kereskedést lehetővé tevő legelső online brókerek között volt, ezzel könnyű hozzáférést biztosítottunk a lakosságnak piacok, ideértve indexek, részvények és tőzsdei áruk széles köréhez.

Nem túlzás azt állítani, hogy a CFD-k forradalmasították az online kereskedést. Az alábbiakban mindent elmagyarázunk, amit tudnia kell, mielőtt belevágna a CFD-kkel való kereskedésbe.

A CFD kereskedés előnyei

  • Pénzügyi eszközök széles körével, ideértve tőzsdei árukkal, indexekkel, részvényekkel és sok egyébbel kereskedhet.
  • Az akár tőkeáttétellel nagyobb értékű ügyleteket köthet.
  • Bármelyik pénzügyi eszközt néhány kattintással megveheti vagy eladhatja.
  • Nincsen átváltási díj, sem kezelési költség.
  • Kereskedjen egy terminálról a MetaTrader 4-gyel és az AvaTradeAct.

Mi a CFD?

A CFD különbözetre szóló szerződést jelent. Ez egy tőzsdén kívüli pénzügyi derivatíva, amely segítségével Ön, a kereskedő, hasznot szerezhet a mögöttes eszközök ármozgásaiból, akár felfelé, akár lefelé mozduljanak el.

Ezt azt jelenti, hogy amikor velünk kereskedik, akkor nem veszi meg (vagy adja el) a tényleges eszközt. Ehelyett egy szerződést köt velünk, amely alapjául a pénzügyi eszköz vétele és eladása pillanatában érvényes árfolyamok közötti különbség szolgál.

Hogyan működnek a CFD-k?

A CFD-k kereskedése rendkívül egyszerű. Ki kell választania egy eszközt, amivel kereskedni szeretne, és megadja a megbízást. Ha úgy érzi, hogy egy eszköz, például a Facebook-részvények ára emelkedni fog, akkor vételi megbízást ad.

Ugyanilyen egyszerű eladási megbízást adni abban az esetben, ha úgy érzi, a részvény ára csökkenni fog. Ez a CFD kereskedés egyik legnagyobb előnye.

Bárhogyan is döntsön, ha az Ön helyes számításai szerint az ár csökken vagy emelkedik, akkor Ön lezárja az ügyletet és begyűjti a hasznot –a haszon az eszköz értékének a változása, a különbözet a megbízás elhelyezése és zárása között.

Tapasztalja meg, milyen könnyű CFDk-kel kereskedni a kockázatmentes kereskedési gyakorlószámlánkkal.

A CFD-k tőkeáttételes kereskedése

A CFD-k megnövekedett népszerűségének egyik elsődleges oka az, hogy tőkeáttétellel lehet kereskedni.

A margin-on alapuló kereskedés alkalmazásakor Önnek a mögöttes eszköz értékének csak egy kis részét kell fedeznie az ügylet végrehajtásához. Ezt tőkeáttételes kereskedésnek is nevezzük.

A legnagyobb forgalmat bonyolító pénzügyi eszközök esetében a margin akár 0,50% is lehet – tehát a tőkeáttétel –, ami azt jelenti, hogy a kereskedőnek csak az ügylet értékének 0,5%-át kell befizetnie.

A tőkeáttétel előnye tehát világos. A kereskedő sokkal nagyobb pozíciót tud nyitni, mint amit megengedhetne magának, így a lehetséges haszon mértéke is sokkal nagyobb.

Azonban hátránya is van. Ahogy a tőkeáttételes kereskedés megsokszorozza a hasznot, ugyanúgy súlyos veszteségekhez is vezethet.

Milyen pénzügyi eszközökkel kereskedhetek?

A CFD-k rendkívül sokoldalúak, szinte bármely pénzügyi eszköz kereskedésére felhasználhatók. Az AvaTrade, a CFD kereskedés szakértője, eszközök széles körét kínálja kereskedésre:

Devizapárok – több mint 60 devizapár

Indexek – kereskedjen részvényindexekkel szerte a világból, megtalálhatja nálunk például az S&P500-at és a DJ30-at

Tőzsdei áruk – arany, nyersolaj és különféle energiahordozók, fémek és mezőgazdasági termékek

Részvények – kereskedjen a világ legnagyobb vállalatainak a részvényeivel, és vegyen részt a legfontosabb részvények első nyilvános tőzsdei bevezetésében

Tőzsdén kereskedett alapok – kereskedjen régiók vagy iparágak szerint csoportosított eszközkosarakkal

A termékeink teljes listáját és részleteit a pénzügyi eszközök jegyzékében ismerheti meg.