Mik azok a CFDk?

What are CFDs

Mi az a CFD?

A különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) speciális és népszerű tőzsdén kívül kereskedett (over the counter, OTC) származtatott pénzügyi termékek melyek lehetővé teszik, hogy a pénzügyi eszközök, határidős index ügyletek, határidős árucikk ügyletek, kriptovaluta részvények, és tőzsdén kereskedett alapok ármozgásain kereskedjen.

Lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a mögöttes eszköz birtoklása vagy az ahhoz kapcsolódó bármilyen jog vagy kötelezettség megszerzése nélkül szabadon kereskedjenek. A CFD kereskedés fő előnye a rugalmasság, amit a fizikai eszköz konkrét megvásárlása vagy eladása nélküli, az ármozgások elleni kereskedés jelent.

Az AvaTrade CFD-k árai a mögöttes eszközből származnak. Kereskedhet CFD-kkel, ha úgy gondolja, hogy a pénzügyi instrumentum értéke valószínűleg növekedni fog (erősödik), és akkor is, ha úgy látja, hogy az érték csökkenni fog (gyengül). Nyereségét vagy veszteségét az online CFD kereskedés során a vételi és eladási ár árak közötti különbözet határozza meg.

CFD kereskedési módszerek

Számos különféle, gyakran alkalmazott CFD-kereskedési stratégia létezik, melyeket még a legkevésbé képzett kereskedők is megérthetnek. A kereskedési döntések meghozatala során számos módszer alkalmazható, a legnépszerűbbek a long (vétel) vagy short (eladás).

Long pozíció

A long pozíció a CFD kereskedés során az, amikor a kereskedő az eszközt megvásárolja. Ez azt jelenti, hogy az eszköz emelkedni fog, vagy értéke növekszik majd a szerződés során.

Hosszú távú kereskedés esetén az előrejelzés magasabb szintű, így a kereskedők kisebb piaci ármozgások esetén is cselekedhetnek. A kereskedések általában egy hónaptól egy éves időtartamot meghaladók lehetnek.

Short pozíció

Short pozíció akkor fordul elő, ha a kereskedő úgy érzi, hogy az eszköz értéke esni fog, és az „eladást” választja; ugyanakkor szándékában áll később visszavásárolni a szerződést.

Pl.: A rövidre eladó (short seller) várakozása szerint az eszköz a szerződés időtartama alatt esni fog. Ha téved, és az eszköz értéke emelkedni kezd, a nyitott kereskedés veszteséget szenved el, amely az adott időszak nyitó és záró árának különbségéből kerül kiszámításra. Ennek ellentéte történik, ha nyitott kereskedése azt jelzi, hogy a kiválasztott eszköz értéke csökkenni fog.

A rövidtávú kereskedők rövid időszakokból, akár percenkénti mozgásokból tesznek szert nyereségre. A korlátozott pénzügyi költség a rövidtávú kereskedés egyik előnyét jelenti.

InterTrader

Ez egy olyan eszköz, amely lejárat nélküli határidős ügyleteket és szerződéseket kínál, melyek rövid vagy hosszú távú CFD stratégiákkal is kereskedhetők.

CFD kereskedési módok

A kereskedők a brókerek többségével összehasonlítva az AvaTrade-nél az árucikkek, részvények és indexek egyik legszélesebb választékát élvezhetik

 • MetaTrader 4 – asztali számítógépen, táblagépen és mobiltelefonon is elérhető
 • Kereskedjen vezető amerikai egyesült államokbeli, európai és ázsiai részvényindexekkel
 • Nyisson long vagy short pozíciókat – kereskedjen saját belátása szerint
 • Akár -hez tőkeáttétellel kereskedhet
 • Kereskedjen menet közben új AvaTradeGO alkalmazásunkkal

Milyen előnyei vannak a CFD-knek?

 • Nincsenek átadási díjak – Ön nem birtokolja a mögöttes eszközt, és nem is szerez ehhez kapcsolódó jogokat vagy kötelezettségeket. Ez egy szerződés az ügyfél és az AvaTrade között.
 • Tőkeáttételes kereskedés – sokkal kevesebb tőkére van szüksége egy megbízás nyitásához, mintha birtokolná a mögöttes eszközt. A tőkeáttétel azonban egy kétélű kard, mivel jelentősen megnövelheti veszteségét, ahogy nyereségét is.
 • Nincs tőkeilleték – sokak esetében a CFD-k nem illetékkötelesek (ez az Ön egyéni körülményei és lakhelye szerint változhat).
 • Többszörös befektetés – lehetősége van ugyanazon a kereskedési platformon egy sor instrumentummal kereskedni.
 • Emelkedő és csökkenő piacokon is kereskedhet – a piaci körülmények és kereskedési stratégiája figyelembe vételével short vagy long pozíciókat nyithat.
 • A CFD-knek nincs lejáratuk – az általános elképzelés az, hogy az emelkedést általában csökkenés követi, és ez a piaci ciklus folyamatos.
 • Hedging (fedezeti) ügylet nyitásának lehetősége – pufferként szolgál a kereskedéséhez. Ha egy ügylet nem a tervezett irányba halad, nyithat egy ellenkező irányú, megegyező pozíciót.

Egyéb ajánlott útmutatók:

 • Hogyan kereskedjen arannyal online
 • Hogyan kereskedjen bitcoin-al

Mi az a CFD infografika

what are CFDs Infographic

Kattintson a képre a teljes infografika megjelenítéséhez