Islamic Account

Islamic Accounts

Iszlám kereskedési számlák

Az online kereskedési platformok napi 24 órában működnek, és az eszközök széles választékát kínálják – devizák, árucikkek, részvények, kötvények, ETF-ek, deviza opciók stb. A kereskedők által nyitott pozíciók egy része napi kereskedéshez kerül megnyitásra – néhány óráig vannak nyitva. Más kereskedők ugyanakkor hosszabb távra gondolkodnak, és szeretnék pozíciójukat több, mint 24 órán át nyitva tartani.

Iszlám számla nyitása 3 egyszerű lépésben:

  1. Ellenőriztesse számláját, ehhez küldje el az összes szükséges dokumentumot.
  2. Finanszírozza kereskedési számláját.
  3. Miután finanszírozta a számlát, kérhet iszlám számlát, amely a Sharia törvény alapján működik. A kérelem felülvizsgálatra és jóváhagyásra továbbításra kerül az illetékes osztálynak. A kérelmek feldolgozása általában 1-2 munkanapot vesz igénybe.

Nyisson velünk Iszlám számlát ma!

Mi az a swap?

A pozíciók 24 óránál hosszabb ideig való nyitva tartása speciális díjat von maga után, melynek neve swap. Az éjszakai swap, melyet rollover díjnak is neveznek, a pozíciók éjszakai nyitva tartásának költsége. Ez abból származik, hogy a bróker a nap végén eladja a pozíciót egy harmadik félnek (általában likviditási szolgáltatónak), majd a következő nap visszavásárolja azt.
Mivel a swap, a bróker által nyújtott szolgáltatás díja, egyfajta kamatként tekinthető, ez problémát jelent a Saría törvényt követő muszlim kereskedőknek. A Saría törvény ugyanis tilt bizonyos pénzügyi tranzakciókat, elsősorban azokat, amelyek során kamat halmozódik fel.
Ennek megoldására a brókerek iszlám pénzügyi befektetőiknek „Iszlám számlát” ajánlanak. Ez a számlatípus hasonló a rendes számlához, egy kulcsfontosságú különbséggel: nem vonatkozik rá különleges díj vagy kamat, amely jól illeszkedik a Saría törvény pénzügyi elveihez.
A Saría törvény alapján a hitelezőnek osztoznia kell a hitelt felvevő kockázatában. A nem iszlám számlák esetében kizárólag a hitelező viseli a kockázatot. Iszlám szemmel ez kizsákmányoló és pazarló eljárás.
Az AvaTrade teljes mértékben elkötelezett, hogy különféle, kereskedői igényeinek és kívánságaiknak megfelelő kereskedési megoldásokat nyújtson.

Figyelem! Az AvaTrade nem jogalkotó intézmény, ezért ne vegye ezt az Iszlám számla definíciót engedélynek a kereskedéshez. Kérjük, ellenőrizze, hogy a kereskedés minden szempontból összhangban áll-e meggyőződésével.

  • *A kriptovaluta kereskedés az Iszlám számlákon nem elérhető, a kriptovalutákkal kereskedő ügyfeleknek le kell mondaniuk az „Iszlám számla” kiváltságairól és külön díjakat vagy kamatot kell fizetniük.
  • *Bizonyos FX eszközök (ZAR, TRY, RUB, MXN párok) az Iszlám számlákon nem elérhetők, az ezen párokkal való kereskedéshez az ügyfeleknek le kell mondaniuk az „Iszlám számla” kiváltságairól és külön díjakat vagy kamatot kell fizetniük.
  • Az iszlám számlákon az FX párok esetében a spread megnövelése kerül