Iszlám számla

Islamic Accounts

Iszlám kereskedési számlák

Az online kereskedési platformok a nap 24 órájában biztosítanak hozzáférést a CFD-piacokhoz, valamint az eszközök – devizák, árucikkek, részvények, kötvények, ETF-ek, deviza opciók stb. – széles választékához. Egyes kereskedők napi kereskedést folytatnak, ami azt jelenti, hogy a pozíciókat néhány óráig vagy annál is rövidebb ideig tartják nyitva. Más kereskedők ugyanakkor hosszabb távra terveznek, és több mint 24 órán át nyitva tartják pozícióikat. Ha éjszakára nyitva tart egy pozíciót, éjszakai díjat kell fizetnie. Ez a fajta díj ellentétes a Saría (iszlám) törvények Riba alapelveivel. Ezért kínálunk iszlám számlákat iszlám ügyfeleinknek, akik az ilyen számlákon legfeljebb 5 napig anélkül tarthatják nyitva pozícióikat, hogy éjszakai díj merülne fel. Az 5 napnál hosszabb ideig nyitott pozíciók esetében meg kell fizetni a díjat.

Iszlám számla nyitása 3 egyszerű lépésben:

  1. Ellenőriztesse számláját, ehhez küldje el az összes szükséges dokumentumot.
  2. Finanszírozza kereskedési számláját.
  3. Miután finanszírozta a számlát, kérhet iszlám számlát, amely a Sharia törvény alapján működik. A kérelem felülvizsgálatra és jóváhagyásra továbbításra kerül az illetékes osztálynak. A kérelmek feldolgozása általában 1-2 munkanapot vesz igénybe.

Nyisson velünk Iszlám számlát ma!

Mi az a swap?

A pozíciók 24 óránál hosszabb ideig való nyitva tartása speciális díjat von maga után, melynek neve swap. Az éjszakai swap, melyet rollover díjnak is neveznek, a pozíciók éjszakai nyitva tartásának költsége. Ez abból származik, hogy a bróker a nap végén eladja a pozíciót egy harmadik félnek (általában likviditási szolgáltatónak), majd a következő nap visszavásárolja azt.

A swap díjak az MT4/ MT5 platformon belül teljes mértékben átvezetésre kerülnek a Forex kereskedési termékek napi adminisztrációs díjaiba. Mivel a swap, a bróker által nyújtott szolgáltatás díja, egyfajta kamatként tekinthető, ez problémát jelent a Saría törvényt követő muszlim kereskedőknek. A Saría törvény ugyanis tilt bizonyos pénzügyi tranzakciókat, elsősorban azokat, amelyek során kamat halmozódik fel.
Ennek megoldására a brókerek iszlám pénzügyi befektetőiknek „Iszlám számlát” ajánlanak. Ez a számlatípus hasonló a rendes számlához, egy kulcsfontosságú különbséggel: nem vonatkozik rá különleges díj vagy kamat, amely jól illeszkedik a Saría törvény pénzügyi elveihez.
A Saría törvény alapján a hitelezőnek osztoznia kell a hitelt felvevő kockázatában. A nem iszlám számlák esetében kizárólag a hitelező viseli a kockázatot. Iszlám szemmel ez kizsákmányoló és pazarló eljárás.
Az AvaTrade teljes mértékben elkötelezett, hogy különféle, kereskedői igényeinek és kívánságaiknak megfelelő kereskedési megoldásokat nyújtson.

Figyelem! Az AvaTrade nem jogalkotó intézmény, ezért ne vegye ezt az Iszlám számla definíciót engedélynek a kereskedéshez. Kérjük, ellenőrizze, hogy a kereskedés minden szempontból összhangban áll-e meggyőződésével.

  • *Az MT4 kriptovaluta-kereskedés az Iszlám számlákon nem áll rendelkezésre, a kriptovalutákkal kereskedő ügyfeleknek le kell mondaniuk „Iszlám számla” biztosította előnyökről és külön díjakat vagy kamatot kell fizetniük.
  • *Bizonyos FX eszközök (ZAR, TRY, RUB, MXN párok) az Iszlám számlákon nem elérhetők, az ezen párokkal való kereskedéshez az ügyfeleknek le kell mondaniuk az „Iszlám számla” kiváltságairól és külön díjakat vagy kamatot kell fizetniük.
  • Az iszlám számlákon az FX párok esetében a spread megnövelése kerül