Energiák

Energy products CFD trading
Tőzsdék az olajkereskedéshez és piaci nyitvatartási idő
Eszköz neveMT5/MT4 szimbólumTőkeáttétel
Nyersolaj-kereskedésCrudeOIL
Brentolaj-kereskedésBRENT_OIL
FöldgázkereskedésNATURAL_GAS
Fűtőolaj-kereskedésHEATING_OIL
Benzin-kereskedésGASOLINE

Kereskedés energiatermékekkel

Kereskedjen olajjal és energiatermékekkel a legnépszerűbb MetaTrader 4ésMetTrader 5platformon, és használja ki a következő előnyös szolgáltatásokat:

Az olyan árucikk CFD-kkel való kereskedés , mint például a nyersolaj, az AvaTrade-nél azzal az előnnyel jár, hogy szabadon, a konkrét eszköz birtoklása nélkül kereskedhet. Ez rugalmasságot nyújt az árfolyamok mozgásával szemben való kereskedéshez, és ehhez nem kell ténylegesen megvásárolnia vagy eladnia az eszközt. Ha úgy gondolja, hogy az árfolyam valószínűleg emelkedni vagy csökkenni fog, a CFD-kereskedés nyereségét és veszteségét a vételi és eladási árfolyam különbsége határozza meg és ez alapján számítják ki.

Kereskedőként a rövid pozícióból ,is profitálhat, ami azt jelenti, hogy a kereskedő elad egy meghatározott áron, azzal a szándékkal, hogy egy későbbi időpontban alacsonyabb áron vásároljon majd.

Mi az a kőolaj?

A kőolaj, más néven nyersolaj, fosszilis tüzelőanyag. Növények, algák és baktériumok maradványaiból alakul ki. Ezek az anyagok az extrém hő és sűrűség hatására több millió év alatt szénben gazdag anyaggá alakulnak át, amely az üzemanyagokhoz és sok már termékhez nyersanyagként szolgál.

A kőolaj bizonyos esetekben szénhidrogének és paraffin, más területeken aromás vegyületek és cikloparaffinok keveréke. Általában mély kőzetrétegekben található, de előfordul a földfelszín közelében is. Kitermelése és finomítása során több száz petrolkémiai anyag készül belőle, és ezekből számos különböző terméket állítanak elő. A nyersolaj körülbelül 80%-ban szénvegyületekből, valamint hidrogén, nitrogén, oxigén és kén kombinációjából áll.

Olajkereslet

Közlekedési ágazat: Napjainkban és a jövőben is az olajfelhasználás nagy része a közúti szállítási ágazatba áramlik (az OPEC World Oil Outlook (WOO) jelentése alapján). 2015-ben ez a teljes kereslet 45%-át tette ki, és várhatóan 2040-ig ezen a szinten marad. Az olajkereslet második legnagyobb fogyasztója a vas-, acél-, üveg- és cementgyártást magába foglaló építőipar és bányászat. Ezt követi az ágazati iparág, ami várhatóan lassulni fog, mivel a világ egyre inkább halad a szolgáltatásorientált gazdaság felé.

A negyedik szektor, amely a legtöbb olajat igényli, a lakossági/kereskedelmi/mezőgazdasági ágazat, amely körülbelül 11%-ot tesz ki. Ez az iparági kereslet a következő 20 évben várhatóan változatlan marad. Más iparágak, mint például a légi közlekedés, várhatóan növekedni fognak, míg a villamosenergia-termelő ágazatban a kereslet az 5,3 mb/nap körüli szinten marad, hosszú távon azonban várhatóan csökkenni fog.

A lassabb gazdasági növekedés ellenére Kína olaj iránti kereslete az előrejelzések szerint a következő évek során növekedni fog. India pedig a világ leggyorsabban növekvő olajfogyasztójává válik, mivel nőnek az országban a jövedelmek és a gépkocsik száma is emelkedik. Brazíliában több olajra lesz szükség, mivel ez az ország a vegyipar és a műanyaggyártás fő nyersanyagának, a polietilénnek a vezető gyártója.

Mi befolyásolja az olaj piaci árát

Az olaj ára naponta változik, amit a határidős olajkontraktusokra licitáló kereskedők határoznak meg. Ezek a szerződések olyan megállapodások, amelyek jogot biztosítanak a kereskedőknek arra, hogy az előre jelzett áron vásároljanak olajat. Mind a vevő, mind az eladó az előre meghatározott árat állítja be a jövőbeli szállítási időpontra.

A kereskedő számos tényezőt vesz figyelembe:

 1. Az olaj iránti kereslet: a becsléseket az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának Energiaügyi Információs Hivatala biztosítja; figyelembe véve a szezonális szempontokat is. Ahogy a kereslet nő, az áraknak is emelkedniük kell.
 2. Aktuális kínálat: Az OPEC kínálatát és az amerikai palaolaj-kitermelést is elemzik. Ahogy a kínálat nő, az áraknak csökkenniük kell.
 3. Hozzáférés a jövőbeli kínálathoz: ez az amerikai finomítók és a világ tartalék olajkészleteitől függ. Ezek a tartalékok egyszerűen kitermelhetők, ha az árak túl magasra emelkednek.
 4. Világválság: egy esetleges válság növelheti az olajfeldolgozást, mivel a kereskedők ilyen esetben attól tartanak, hogy például egy háború vagy éhínség korlátozhatja a teljes kínálatot.
 5. Az ember által okozott katasztrófák és a természeti katasztrófák, például a hurrikánok, az árvizek és az olajkiömlések mind befolyásolhatják az olaj árát és a világ olajkészletét.
 6. Pénznem erőssége: a legtöbb energiatermék árát amerikai dollárban jegyzik, ezért hasznos figyelemmel kísérni a dollárindexet az árdinamika jobb előrejelzése érdekében.

Az energiával és olajjal való kereskedés iránt érdeklődő új és tapasztalt kereskedők számára az AvaTrade számos további szolgáltatást és hasznos információt biztosít, amelyek segítenek az indulásban. Ilyenek például az oktatóanyagok, beleértve a Kereskedés kezdőknek cikkeket, amelyek segítenek a sikerben, illetve a kereskedésmásoló platformok beleértve a Zulu Trade és a Duplitrade platformokat. Professzionális ügyfélszolgálat és dedikált ügyfélmenedzserek is rendelkezésre állnak, akik bármilyen kérdéssel kapcsolatban segítségére lesznek és mostantól bármikor közvetlenül cseveghet velük az új AvaTrade App alkalmazásban.

Főbb energiatermékek - GYIK

 • Mit jelent az energiatermékekkel való kereskedés?

  Az energiatermékekkel való kereskedés különböző energiatermék árucikkekkel - például olajjal, földgázzal, fűtőolajjal, benzinnel, vagy éppen villamos energiával - való kereskedést jelent. Az energiatermékek ára általában meglehetősen volatilis, jellemzők a nagy áringadozások. Az árak hajlamosak arra is, hogy trendek mentén mozogjanak. Mindkét jellemző azt eredményezi, hogy az energiatermékekkel való kereskedés jó választás a nagy profitpotenciált kereső kereskedőnek. Ha ehhez még hozzávesszük az energiatermék CFD-khez elérhető tőkeáttételt, ezek az instrumentumok valóban ideálisak az agresszív kereskedők számára.

   
 • Hogyan kereskedjek energiatermékekkel?

  Számos módja van az energiatermékekkel való kereskedésnek, beleértve a határidős ügyleteket, az ETF-eket vagy közvetve a részvényeket is. Az energiatermékekkel való kereskedés egyik legjobb módja a CFD-k használata. Ezek könnyű hozzáférést biztosítanak a piachoz, alacsony díjakat, magas likviditást és kiváló tőkeáttételt biztosítanak a kereskedőknek. A kereskedés megfelelő irányának kiválasztásához meg kell tanulni, hogy az energiapiacok hogyan korrelálnak a gazdasági adatokkal, mivel az energiatermék árucikkek piacai általában elég erősen reagálnak bizonyos gazdasági adatokra.

   
 • Melyek a legjobb energiatermékek a kereskedéshez?

  Az olajpiacok volatilitása és likviditása kiváló eszközzé teszi ezeket az energiatermékek piacán való kereskedéshez. Az olajárak egyetlen tőzsdei nap során akár több százalékponttal is elmozdulhatnak. Ez jelentős lehetőségeket nyit meg a kereskedők számára. Például a nyersolaj volatilitása a származékos stratégiát alkalmazva is kihasználható. Ez az opciók egyidejű vételéből és eladásából áll. Az egyik stratégia, amelyet hosszú „straddle” néven ismert, azt jelenti, hogy a kereskedők azonos kötési árfolyamon vásárolnak vételi és eladási opciót is. Ez a stratégia mindaddig nyereséges, amíg az árfolyam nagymértékben mozog, függetlenül attól, hogy magasabb vagy alacsonyabb.

   

Kereskedjen első számú szabályozott brókerével már ma, és használja ki az általunk kínált előnyöket!