Palládium kereskedés

Palladium trading @ AvaTrade

Palládium kereskedés

Ez nem kriptonit, és reméljük, nem fog ártani egyetlen szuperhősnek sem. Azonban ez az egyik legritkább fém a világon. A palládium CFD kereskedés jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt években, és a 2000-es évek eleje óta több mint 500%-kal nőtt.

  • Akár tőkeáttétel a Palladium CFD-knél
  • A nap 23 órájában kereskedhető
  • Sokkal ritkabb mint az arany
  • 24 órás támogatás 14 nyelven
  • Teljesen szabályozott nemzetközi bróker

A Palladium piaca

A palládiumpiac hétfőtől péntekig 23:00 és 21:59 között tart nyitva, és a New York-i árutőzsdén (NYMEX) kereskednek vele. A bányászott palládium nagy része, mintegy 60%-a az autóiparba kerül. A palládium egyéb felhasználói közé tartoznak az ékszerek, az elektronikai cikkek és a fogászat. A palládium ára amerikai dollárban történik, bár a palládiumok nagy részét nem az Egyesült Államokban bányászják. A palládiumot troy unciában mérik, és a kereskedelem legkisebb egysége az uncia.

Mi befolyásolja a palládium árát

Bolygónk egyik legritkább fémeként az árfolyam olyan ingadozásokat tapasztalt, amelyek más pénzügyi eszközökben nem voltak megfigyelhetők. A 2001-es 168 dollárról a palládium ára 858 dollárra nőtt 2005-ben – ez több mint 500%-os változás körülbelül 4 év alatt. Mi befolyásolhatja a palládium árának ilyen változásait?

  • Mivel Oroszország biztosítja a világ palládiumszükségletének csaknem 50%-át, Dél-Afrika pedig további 30%-át, ez a két ország irányítja a piacot, és ezek az orszagok befolyásolhatjak az árat.Továbbá Oroszország nem hajlandó nyilvánosságra hozni, hogy mennyi palládiumkészletet halmoz fel és mennyit bányászik, így nem ismert, hogy milyen lesz a jövőbeli ellátás. Az alacsony becslés az ár emelkedését okozhatja.
  • Az általános politikai és gazdasági helyzet különböző piacokat érinthet, de ha csak két ország a fő beszállító, akkor a kockázat még nagyobb. Bármelyik változás, különösen Oroszországban, zűrzavart okozhat a palládiumpiacon. Fontos megjegyezni, hogy a fémek gyakran összhangban vannak egymással , és a palládium árának drámai változása más fémek árának változását is okozhatja.
  • Mint ahogy emlitettük, a palládiumfogyasztás körülbelül 60%-a az autóiparban kerül felhsználásra. Ahogy egyre többen vásárolnak és vezetnek autót, a kereslet növekedésével a palládium ára emelkedni fog. Természetesen ez más, palládiumot használó iparágakra is vonatkozik, de mivel az autóipar messze a legnagyobb, az árra is ez van a legnagyobb hatással.

Kereskedjen palládiummal az AvaTrade-del

Egyedülálló és ritka fémként a palládiumnak van néhány érdekes lehetősége. Volatilitása nem magas; de néhány kereskedő kedveli a palládiummal való kereskedést. Ennek tudatában az AvaTrade felajánlja ügyfeleinek, hogy kereskedhessenek ezzel a ritka pénzügyi eszközzel, miközben az AvaTrade legjobb szolgáltatásait vehetik igenybe, mint mindig. Regisztráljon még ma az AvaTrade-re, és kezdjen el kereskedni több mint 250 pénzügyi részvényrel, beleértve a palládiumot és más ritka kereskedési eszközöket.