Ezüstkereskedés az AvaTrade-del

Join Avatrade and enjoy silver trading online with a reputable CFD and Forex broker

Ezüstkereskedés az AvaTrade-del

Az ezüst az egyik legritkább fém a földön, és sok kereskedő nagy kereslettel rendelkező árucikknek tartja. Az ezüst kereskedési szimbóluma az YI.

Az ezüstpiac

Ezüsttel a világ három fő pontján kereskednek: a New York-i árutőzsdén (New York Mercantile Exchange, NYME), a Londoni fémtőzsdén (London Metal Exchange, LME) és a Chicagói árutőzsdén (Chicago Board of Trade, CBOT). Az ezüst kereskedése 00:00 és 21:00, valamint 22:00 és 24:00 óra (GMT) között lehetséges – ami világszerte összesen napi 23 órát jelent.

Az ezüst árát befolyásoló tényezők

Az ezüst kereskedési árát számos tényező befolyásolja. Íme ezek közül néhány:

  • Természeti erőforrásként az ezüstöt a földől bányásszák. Mivel kínálata gyakran nincs összhangban a kereslettel, ez az ár ingadozásához vezet. Az elmúlt években Mexikóban bányászták a legtöbb ezüstöt, 2014-ben mintegy 5000 tonnát. Az Egyesült Államok a világ vezető ezüstfogyasztója, körülbelül 20%-kal, India és Kína pedig körülbelül 18%-kal áll a második helyen.
  • Az ezüst felhasználása különböző területekre oszlik; a bányászott ezüst több mint 50%-a a filmiparba kerül, és érzékeny, a fényvisszaverő anyagok gyártásához használják fel. Más ágazatokban is használják, beleértve a hadiipart is – például minden tomahawk rakétához körülbelül 500 uncia ezüstre van szükség. Az ékszeripar csupán az ezüst 3%-ára tart igényt. Ha az ágazatok bármelyikének kereslete módosul, az ezüst ára is megváltozik.

Ezüst CFD kereskedés

Sok más eszközhöz hasonlóan az ezüstöt sem vásárolják, vagy adják el fizikai értelembenn, hanem az árán, az úgynevezett nyitó és záró értékek közti különbséggel vásárolják meg vagy adják el (CFD). Amikor ezüst CFD-vel kereskednek, a kereskedő nem birtokolja az eszközt, de részesülhet az értéke változásaiból. A szerződés a kereskedő és a bróker között jön létre, és az árak a valódi eszközárból származnak.

Mivel az ezüst nem túl elterjedt áru, nem minden kereskedő jut könnyen hozzá, különösen, ha a minimális vásárlási összege 100 egység. Ha CDF-et és nem pedig magát a terméket veszik meg, akkor minden kereskedő hasznát veheti ebből az áruból.

Valódi ezüst vásárlásakor vagy eladásakor az embereknek nagy saját tőkét kell befektetniük. A CFD kereskedés során azonban lehet tőkeáttételt alkalmazni, ami jelentősen csökkenti a befektetéshez szukseges összeget.

Ha valamilyen oknál fogva leesik egy bizonyos áru ára, akkor a tulajdonosoknál alacsony értékű fizikai termék marad. A CFD pozíció megnyitásakor azonban a kereskedőnek csak be kell zárnia azt, ez által minimalizálhatja a vállalt kockázatot.

Ezüst kereskedés az Avatrade által

Az ezüsttel való kereskedés semmiben sem különbözik bármely más eszköztől,azonban olyan brókert kell keresnie,aki biztonságos szabályozással rendelkezik, mely garantálja, hogy pénze biztonságban van, és számlája szigorú titkosítás alatt áll.Ehhez biztositjuk az oktatási anayag a legmagasabb szinten ,mindezek lehetővé teszik, hogy nyugodt szívvel kereskedjen.