Kripto Valuták

Kezdjen vezető kriptovalutákkal kereskedni

Mik azok a kriptovaluták

A kriptovaluta egy digitális érme, melyet virtuális tranzakciók fedezeteként való használatra fejlesztettek ki. A kriptovaluták csak adatként léteznek, fizikai tárgyként nem; így nem tarthat Bitcoin-t a kezében, vagy Ethereum-ot a széfjében. A Bitcoin birtoklása azt jelenti, hogy a Bitcoin hálózaton lévő minden egyes és összes számítógéppel van egy megállapodása, hogy adott Bitcoin jelenleg az Ön tulajdona, és – ami még fontosabb -, hogy ez a Bitcon jogszerű bányászat útján jött létre. Az AvaTrade az iparág egyik vezető brókere, amely a legjobb kereskedési feltételek némelyikével rendelkezik, többek között a legalacsonyabb kriptovaluta spreadeket kínálja a piacon.

Mit csinálnak a kriptovaluta bányászok

A kriptovalutákat készpénzként kezelik, de úgy bányásszák, mint az aranyat. A bányászat egy kripto tranzakció ellenőrzésének egyszerű folyamata. Az emberek világszerte továbbítanak e-érméket az elektronikus pénztárcák között, míg a bányászok számítógépes feldolgozó kapacitást nyújtanak a blokklánc fenntartására és a tranzakciók ellenőrzésére.

Amikor egy új kripto kerül bevezetésre, alapítói meghirdetik, hogy hány darab érmét lehet majd kibányászni. Ha ez a kvóta elérésre kerül, több érme nem állítható elő. Az első bevezetett digitális érme a Bitcoin volt, amely a mai napig minden más digitális érme referenciája. Az egyéb valuták között, melyek már hírnévre tettek szert a következők találhatók: Ethereum, Ripple, Litecoin, EOS és számos származékos valuta, többek között a Bitcoin Cash és a Bitcoin Gold.

A blokklánc – a kriptovaluták mögötti technológia

Ellentétben a hagyományos tranzakciókkal, a kriptovaluta utalásokat nem bankok vagy egyéb pénzintézetek kezelik. Minden alkalommal, amikor valaki e-érmével fizet, a fizetés egy digitális főkönyvben kerül rögzítésre, melynek neve a blokklánc.

Mi az a blokklánc

A tranzakciós rekordok listái, melyeket blokkoknak neveznek, egymáshoz kapcsolódnak és titkosítva vannak. A blokklánc folyamatosan nő, és mindenki számára teljesen nyitott. A blokkláncban minden blokk a következőket tartalmazza:

 • 1.A küldő és a címzett adatait, valamint az e-érmék mennyiségét.
 • 2.A „hash”-t, ami egy egyedülálló ujjlenyomat.
 • 3.A láncon az előző blokk „hash”-jét.

Amikor új blokk jön létre, ez a hálózaton minden felhasználó részére megküldésre kerül. Minden egyes felhasználó ellenőrzi a blokkot, majd hozzáadásra kerül a blokklánchoz.

A ma létező számos kriptovaluta mindegyike saját blokklánccal rendelkezik, és a blokklánc középpontjában álló összetett matematika számítógéppel generált. Ahhoz, hogy a blokkláncon ügyletet hajtson végre, e-pénztárcával (vagy kripto pénztárcával) kell rendelkeznie.

Mi a Tangle

A blokklánc legnagyobb problémája, hogy a bányászokra támaszkodik. Emiatt hozták létre 2016-ban az IOTA (Internet of Thigs Application) nevű kriptovalutát. Az IOTA szintén küzd a növekvő tranzakciós díjakkal és a hálózat méretezhetőségével. Az IOTA blokkláncának a neve Tangle. Ez egy olyan blokklánc, melyen nincsenek blokkok és nincsenek láncok. Ebben a rendszerben a felhasználók maguk felelősek a tranzakciók ellenőrzéséért. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség a bányászok jóváhagyására, így a felhasználók díjmentesen hajthatják végre a tranzakciókat és a feldolgozás sebessége is gyorsabb.

Mi az a kriptovaluta pénztárca

Ez egy szoftver vagy hardver, mely lehetővé teszi a kriptovaluták tárolását és beváltását. Minden kriptovaluta pénztárca titkosított és egyedi. Amikor pénzt küld, ténylegesen egy titkosított üzenetet küld a címzettnek. Kizárólag a címzett kriptovaluta pénztárcája képes megfejteni az üzenetet, így megkapni az összeget. Úgy tartják, hogy a hardver ktriptovaluta pénztárca jelentős előnyökkel rendelkezik a szoftveres pénztárcákkal szemben:

 • Ellenálló a vírusokkal és a rosszindulatú kísérletekkel szemben
 • A privát kulcsok (Private key) nem kerülnek számítógépére
 • Nem kívánják meg a szoftverre való importálást
 • Biztonságosabbak és interaktívabbak
 • Nyílt forráskódú szoftvert használnak, mellyel a teljes eszköz működését validálhatja
 • Többfajta kriptovaluta tárolására képes

Miért kereskedjen kripto CFD-kkel az AvaTrade-el?

 • Kompromisszummentes biztonság – Hat szabályozó szervezettel és elkülönített számlákkal pénze mindig biztonságban van.
 • Számos kriptovalutából választhat – Kereskedjen a kereskedő platformunkon elérhető kriptovaluták széles választékával.
 • A kripto sosem alszik – Az AvaTrade a néhány olyan bróker egyike, aki éjjel-nappali szolgáltatást kínál és 14 nyelven nyújt támogatást.
 • Nagyvonalú tőkeáttétel – Emelje meg kezdő tőkéjét nagyvonalú tőkeáttétellel, és számlája egyenlegénél sokkal magasabb kitettségre tehet szert. Maximum 2:1 (európai lakosoknak) 25:1 (Európán kívüli lakosoknak).
 • Korlátozza kockázatát – A kereskedés során beállíthatja nyereség és veszteség szintjét stop loss és limitáras („profitkivét”) megbízásokkal. Határozza meg a maximális összeget, melynek elvesztését kész kockáztatni az áron való spekuláció során, vagy állítsa be az árat, amelyen ki szeretné venni nyereségét. Jövőbeni megbízások, mint például a Vételi stop és a Vételi limit is elérhetők.
 • Kereskedjen kriptovalutákkal a hagyományos devizák ellenében – Sok más tőzsdével ellentétben, melyek oly módon korlátozzák ügyfeleiket, hogy a kriptovalutákkal csak kriptovaluták ellenében kereskedhetnek, a mi ügyfeleink kereskedhetnek kriptovalutákkal a hagyományos devizákkal szemben (USD, EUR, JPY stb.) is.

Miért kereskedjen kriptovalutákkal az AvaTrade-el

Az Avatrade minden kereskedőjének lehetősége van a legnépszerűbb digitális érmékkel 24/7 kereskedni. A kriptovaluták az elmúlt évek során tapasztalt nagy népszerűségének köszönhetően ezek elfogadott és népszerű eszközökké váltak. Ennek az új technológiának az a fő célja, hogy a bankok vagy egyéb pénzügyi intézmények közreműködése nélkül tegye lehetővé a vásárlást, a kereskedést és a befektetést.

Fedezze fel a Avatrade-el való kriptovaluta kereskedés előnyeit

Miért kereskedjen kriptovalutákkal az AvaTrade-el

 • Kezdjen kereskedni olyan kis összeggel, mint
 • Használja ki napjaink legelterjedtebb kriptovalutáinak széles választékát
 • Versenyképes görgetési (swap) díjak
 • Shortolhat (ELADÁS) kriptovalutát, és nyereségre tehet szert akkor is, ha az ár lefelé mozog
 • Nincs a pénztárca feltörésével vagy elvesztésével kapcsolatos kockázat
 • Tőkeáttétel akár -hez
 • Éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálat, támogatás 14 nyelven
 • Élő jegyzések és diagramok referenciaként
 • Kereskedjen az erőteljes MT4 platformon
 • Ragadja meg a piaci lehetőségeket útközben is, az AvaTradeGO alkalmazással

Az Avatrade-el való kriptovaluta kereskedés szemben a kripto tőzsdékkel

FunkcióAvaTradeTőzsde
Csatlakozási / regisztrációs folyamatA kereskedő azonnal megkezdhetik a kereskedéstA közvetlen számlanyitás hosszabb folyamat
A kereskedési pozíciók megnyitásának sebességeAzonnaliMinden ügyletet egy arbitrációs panelen keresztül hagynak jóvá, ami 30 másodpercet is igénybe vehet
SzabályozásAz AvaTrade 5 kontinensen szabályozott és folyamatos ellenőrzés alatt állA kriptovaluta tőzsdék nem állnak a felügyeleti hatóságok ellenőrzése alatt
Kereseti lehetőségLehetőség a profitszerzésre még lefelé mozgó piac esetében isCsak akkor tehet szert nyereségre, ha a kereskedetteszköz trendje növekvő
BiztonságNincs feltöréssel vagy a pénztárca elvesztésével kapcsolatos kockázatA feltöréssel vagy a pénztárca elvesztésével kapcsolatos kockázat magas
Megbízás végrehajtásAzonnaliElszámolóházra van szükség
LikviditásRendkívül likvidLikvid

A ma legnépszerűbb kriptovaluták:

A ma legnépszerűbb kriptovaluták:

Bitcoin, Bitcoin Cash és Bitcoin Gold

Bitcoin

Ez a megdöbbentően erős pénznem nem csupán megnyitotta a kaput más valuták számára, hanem büszkén is vezeti a kriptovaluták világát. Úgy irányítják, hogy biztosan ne keletkezzen felesleges Bitcoin, mivel a maximálisan elérhető 21 millió Bitcoinról megállapodás született. Bevezetéskori árfolyamán 1 $ 1309 BTC-t ért. Megfordult a helyzet, amikor 2017-ben a Bitcoin elérte eddigi legmagasabb árfolyamát, a 19.783,21 $-t, ami biztosan fontos mérföldkő volt a Bitcoin megalkotójának, Satoshi Nakamoto-nak.

A Bitcoin Cash-t (BCH) a Bitcoin hard fork hozta létre 2017. augusztus 1-én, ami a blokklánc új verzióját eredményezte, eltérő szabályokkal. A fő Bitcoin blokkláncról az új verzióra való átkapcsolással a szoftver most már nagyobb számú tranzakcióhoz elegendő kapacitással működik.

A Bitcoin Gold (BTG) a Bitcoin második ága (vagyis a Bitcoin forráskódjából származó második verziója). Megőrzi a Bitcoin transzakciós előzményit, ami azt jelenti, hogy amennyiben a szétválást megelőzően rendelkezett Bitcoin-al, most ugyanolyan mennyiségű Bitcoin Gold tulajdonosa. A kriptovaluta célja egy olyan bányászati algoritmus bevezetése, ami kevésbé érzékeny az ASIC-alapú optimalizációra, így lehetővé teszi, hogy a felhasználók számítógépes ciklusaikkal többet keressenek.

Altcoinok

Az altcoin egy általános elnevezés, mely a Bitcoin sikerét követően bevezetett kriptovalutákra utal. Először ezek másolatok voltak, melyek az eredeti Bitcoint utánozták. Ma már több mint 1000 ilyen van, és a lista folyamatosan bővül. A legtöbb kriptoérme az ICO (Initial Coin Offering – a crowdfunding egy formája) bevezetésével kerül piacra, mely során a fejlesztők úgy tesznek szert pénzre, hogy korlátozott számú érmét ajánlanak a műszaki fejlesztés finanszírozásáért. Eddig, az alábbi listában megtalálható kriptovalutákon kívül, olyan neveken találhatunk kriptoérméket, mint Namecoin, Peercoin, Bytecoin, Deutsche eMark, Novacoin, Cryptogenic Bullion, Quark, DarkCoin és Mangocoinz (okostelefonokhoz).

Ethereum

Az Ethereum (ETH) több mint egy pénznem – olyan, mint egy óriási számítógép-ház, mely sok számítógépet tartalmaz világszerte. Az Ethereum kifinomult kérések teljesítésére is képes. Az a képessége, hogy forradalmi számítógépes programok, az okos szerződések (smart contract) tárolására képes, előnyt jelent a Bitcoin-nal szemben, és világszerte felkeltette a bankok figyelmét is. Ez vezetett, más tényezők mellett, 2017-ben elért 10.000%-os növekedéséhez.

Litecoin

A Litecoin (LTC) számos jellemzőjében hasonló a Bitcoin-hoz, és ez az egyik legrégebbi kriptovaluta is. Ugyanakkor, a Litecoin és a Bitcoin között két fő különbség van: a sebesség és az összeg. Amíg egy Bitcoin blokk létrehozásához 10 percre van szükség, a Litecoin blokkon ez nagyjából 2,5 percet igényel – ami négyszeres sebességet jelent. Emellett, a Litecoin sok felhasználót vonz mivel 4-szer annyi mennyiség létrehozására képes, mint a Bitcoin! Ugyanakkor a Litecoin nagyon összetett kriptográfiát használ, ezért a bányászata sok esetben bonyolultabb, mint más kriptovalutáké.

Ripple

A Ripple (XRP) a fizetési hálózatok következő generációjának tekinthető. Eredetileg a pénzügyi ágazat vezetőinek bevonására alapították, a digitális valuta eddig vezető technológiával rendelkezik. Ez a kriptovaluta 2017-ben robbant, 0,0063 $-ról árfolyama több mint 1 $-ra nőtt.

EOS

Az e-érme, ami az Ethereum legnagyobb versenytársának tekinthető. Az EOS blokklánc azzal vált híressé, hogy hatékonyan rögzíti és biztosítja a tranzakciókat. Hasonló az Ethereum blokklánchoz, de gyorsabb, skálázhatóbb és felhasználói számára a decentralizált applikációk hatékonyabb építését teszi lehetővé. A piaci elemzők ezt a pénznemet „a leghatékonyabb decentralizált alkalmazások infrastruktúrájaként” népszerűsítik, és arra számítanak, hogy az érme a „dump and pump” stratégiát követve érdekes rövidtávú lehetőségeket kínál.

Miért ideálisak a kriptovaluták a kereskedéshez

A kriptovaluták a kereskedői portfóliók diverzifikálását teszik lehetővé, mivel árukat elsősorban a kereslet és a kínálat határozza meg; értékük kevéssé függ össze a nemzeti gazdaságokkal vagy a politikai forgatókönyvekkel. Amikor a Bitcoin árfolyama 2017-ben átlépte az aranyét, az amerikai piacon bevezetésre került 2 ETF a Bitcoinra, ami egyre több és több intézményes pénzt vonzott a kriptovaluták világába. 2017-ben egy indiai parlamenti képviselő, Narendra Modi azt nyilatkozta, hogy az elektronikus fizetőeszközök fokozatosan felváltják majd a papírpénzt; 2018. márciusában a Marshall-szigetek bejelentette, hogy egy kriptovalutát vezet be az amerikai dollár helyett fő fizetőeszközként; más központi bankok vizsgálják a blokklánc technológiák adaptációját… Rövidtávon valószínűleg van helyük a krioptovalutáknak. Világszerte egyre több kripto befektető fedezi fel az előnyöket:

 • A kriptovaluták a kereskedői portfóliók diverzifikálását teszik lehetővé, mivel árukat elsősorban a piaci hangulat, a kereslet és a kínálat határozza meg
 • A legelterjedtebb kriptovaluták széles választékban állnak rendelkezésre
 • Az e-érmék a nagy volatilitású befektetések új formáját kínálják
 • A kriptovalutákkal 24/7 lehet kereskedni, hétvégén is

Kérjük, vegye figyelembe: A kriptovaluta piac magas volatilitása végtelen számú kereskedési lehetőséget kínál, de a veszteség kockázata is magas.
Az árak ingadozása miatt bizonyos kriptopárokat időszakosan felfüggeszthetünk és / vagy eltávolíthatunk kereskedési platformunkról.
A rendelkezésre álló kroptivalutákat tekintse meg kripto kereskedési feltételeket tartalmazó oldalunkon.

Az AvaTrade-el való kereskedés során a digitális pénz árváltozásaival kereskedik, fizikailag nem vásárolja meg azt.