Díjak és költségek

Our Fees and Charges

Vételi/eladási spreadek

Az AvaTrade szolgáltatásainak ellenértéke a vételi/eladási (Bid/Ask) spreadből származik (kattintson ide további tájékoztatásért), így, amikor megnyit egy pozíciót, akkor lényegében „megfizeti” a spreadet. Ez a spread beépítésre kerül a AvaTrade által jegyzett árakba, és nem olyan kiegészítő költség vagy díj, amelyet a jegyzett árakon túl kell megfizetnie.

Egy adott eszköz spreadjének megtekintéséhez egyszerűen:

  1. Jelentkezzen be számlájába.
  2. Keresse meg az adott eszközt.
  3. Kattintson a Részletek ikonra (i), és görgessen le az információs részhez

További díjak

Az alábbi díjak kereskedési tevékenységétől függően a vonatkozhatnak számlájára:

Éjszakai díj

Az éjszakai díj számlájáról levonásra kerül, amikor egy bizonyos időpontot követően tart egy pozíciót (ez az úgynevezett „Éjszakai finanszírozási idő”). Erről bővebben itt olvashat.

Inaktivitási díj

Három egymást követő hónapon át tartó nem használatot („inaktivitási időszak”) és minden további inaktivitási időszakot követően az ügyfél kereskedési számlájának egyenlegéből inaktivitási díj kerül levonásra. Ezt a díjat az alábbiakban részletezzük és az ügyfél adott pénznemben vezetett számlájára vonatkozik:

  • USD számla: 50 $
  • EUR számla: 50 €
  • GBP számla: 50 £

Az alkalmazandó díjak időről időre változhatnak.

Adminisztrációs díj

Kereskedési számláját éves adminisztrációs díj terhelheti, kivéve, ha azt jogszabály tiltja. Tizenkét egymást követő hónapon át tartó nem használatot („Éves inaktivitási időszak”) követően kereskedési számlája egyenlegéből adminisztrációs díj kerül levonásra. Ezt a díjat az alábbiakban részletezzük és az adott pénznemben vezetett számlájára vonatkozik: Ez a szolgáltatás rendelkezésre bocsátásával járó költségek fedezésére szolgál, még akkor is, ha azt esetleg nem veszik igénybe.

  • USD számla: 100 $
  • EUR számla: 100 €
  • GBP számla: 100 £

Az alkalmazandó díjak időről időre változhatnak.