Mi a metatrader

What is MetaTrader

A MetaTrader egy kereskedési szoftver, amelyet leggyakrabban a devizakereskedők használnak kereskedési platformként. A MetaTrader jelenti a kapcsolatot a devizakereskedési rendszerek és az Ön számítógépe (vagy mobileszköze) között, így az ezek között létező összekötő csatornához hasonlítható. Az alábbiakban a MetaTrader jellemzőit tekintjük át.

A MetaTrader platformnak két verziója van:

  1. MetaTrader 4– asztali számítógépen, mobiltelefonon és az interneten használható
  2. MetaTrader 5 – hamarosan érkezik!

Bármelyik platformot választja, több platformot is futtathat, és nem tapasztal majd a szerver vagy a számítógép működésében lassulást. A szoftver kis méretű, és nem terheli túl a már meglévő rendszereket, gyors kereskedést és azonnali végrehajtást tesz lehetővé, ami elengedhetetlen a volatilis piacokon való kereskedés során.

Miért érdemes a MetaTrader platformmal kereskedni?

Amellett, hogy könnyen letölthető és telepíthető, a MetaTrader számos olyan kereskedési képességgel és funkcióval rendelkezik, amelyek más platformokról hiányoznak. Követheti az instrumentumok árfolyamának ingadozásait, tanulmányozhatja a diagramokat és a grafikonokat, miközben megrajzolhatja a trendeket a tervezett ügyletek megtalálásához. A platform a következő grafikonokat jeleníti meg és használja: gyertyatartó, Heikin-Ashi, valamint a Renko diagramok.

A kereskedési megbízás beállítása egyszerű és az előre meghatározott stop-loss megbízások és célárfolyamok azonnal végrehajtásra kerülnek. A követő stop-loss és a függő megbízások ugyanolyan könnyen hozzáférhetők.

A szakértő tanácsadók (Expert Advisor vagy EA) a platformra feltöltött parancsfájlok segítségével automatizálhatják a kereskedést, és a parancsfájlok utasításai könnyen végrehajthatók. Nem kell állandóan a számítógép közelében lennie, vagy kihagyni egy kereskedési lehetőséget sem.

Tanulhat is a hibáiból, mivel a platform könnyen használható funkciókat kínál a kereskedési előzmények megtekintéséhez:

  1. A korábbi kereskedési adatok letöltése devizapáronként
  2. Részletes jelentések készítése/letöltése az Ön által nyitott pozíciókról
  3. A múltbeli diagramok és grafikonok nyomon követése a trendek instrumentumonkénti összefoglalásához

Ezekkel a funkciókkal a MetaTrader 4 valóban elég a forex kereskedéshez, de a fejlettebb stratégiákhoz a MetaTrader 5 alternatív megoldást jelentene.

MetaTrader 4 a devizakereskedésben

A MetaTrader 4 (MT4) a világ legnépszerűbb kereskedési platformja, amely egy felületen kínál mindent, amire szüksége van az online kereskedés során. Egyetlen platformon megtalálható az elemző technológiák és vezető kereskedési eszközök hatékony kombinációja, amelyek segítségével a legösszetettebb stratégiákat is végrehajthatják a kereskedők.

Az MQL nyelv:

A MetaQuotes Software Corp. által kifejlesztett MetaQuotes nyelv egy olyan parancsfájl, amely konkrét kereskedési stratégiák programozásához van beépítve. Azért vannak így megírva ezek a parancsfájlok, hogy a megkönnyítsék az automatizált kereskedést, valamint a technikai indikátorok, könyvtárak és parancsfájlok egyénileg beállíthatóak legyenek.

Nagy mennyiségű információt is elemezhetünk, és a platform segít a felhasználóknak könnyen eligazodni a szakértői rendszerekben.

Mindegyik program (a MetaTrader 4 és a MetaTrader 5 esetében) különböző funkciókkal és célokkal rendelkezik:

MQL4 és 5

Szakértő tanácsadók:

Algoritmikus kereskedési rendszer, amely közvetlenül kapcsolódik a belső grafikonkészítéshez. Lehetővé teszi, hogy a rendszer akkor működjön, amikor egy esemény valós időben történik, vagy emlékeztheti egy tervezett eseményre.

Testre szabott indikátorok:

A rendszerben már meglévő technikai indikátorok mellett írhat saját technikai mutatókat is.

Parancsfájlok:

A parancsfájlokat akkor alkalmazzák, amikor a kereskedők egyetlen műveletet kívánnak végrehajtani. Ezek csak az esemény indításakor fogadhatók el, és nem tudnak feldolgozni más kereskedési műveleteket.

Könyvtár:

Ez egy egyéni funkciókat tartalmazó készlet, amely a program azonos módon használt részeinek tárolására és terjesztésére szolgál.

MetaTrader 4 kontra MetaTrader 5

A közelmúltban elindított MetaTrader5 nem sokban különbözik az MT4 prototípusától, még akkor is, ha úgy hirdetik, hogy lényegesen fejlettebb annál. A következő funkciókkal találkozhat: fejlettebb grafikonrendszerek, valamint mélyreható elemzőeszközök. Annak ellenére, hogy az MT4 platform több mint elegendő egy devizakereskedő számára, ha ez a két funkció javítja kereskedési készségeit, akkor érdemes az MT5 platformon kereskednie. Az MT4 még mindig a legszélesebb körben használt és letöltött platform – a kereskedők elégedettek a jelenlegi funkcióival, ezért nem érzik szükségét a változtatásnak/frissítésnek.

Funkció
MT4
MT5
Brókerek elérhetősége
Nagyon népszerű
Kevésbé népszerű
Felhasználóbarát és könnyen kezelhető
Rendkívül egyszerű
Bonyolultabb
Görgetés és fedezeti ügyletek
Lehetséges
Nem áll rendelkezésre
Használt programozási nyelv
MQL4MQL5
Megbízásvégrehajtási típusok száma
34
Függő megbízástípusok száma
46

Miért érdemes az AvaTrade-del és az MT4-el kereskedni?

Számos oka van annak, hogy kereskedők ezrei döntöttek az AvaTrade-del való kereskedés mellett, amely okok egyike biztosan az, hogy MT4 platformot kínál:

Magas tőkeáttétel és bónuszok

A tőkeáttétel mértéke akár 400:1 arányú is lehet minden új kereskedőnek, aki nálunk regisztrál. A tőkeáttétel az egyik legmagasabb az iparágban, amit egy szabályozott bróker kínálhat

Teljes mértékben szabályozott bróker

Több díjat is nyertünk, többek között 2015-ben és 2016-ban „A legjobb bróker” címet, emellett több mint 10 éves iparági tapasztalattal büszkélkedhetünk, és több mint 150 országban vagyunk jelen.

Több piac

Több mint 250 eszközt kínálunk a kereskedéshez. A legnépszerűbb eszközök választékát nyújtjuk, beleértve a devizákat, az árucikkeket, az indexeket és az egyedi részvényeket is

Mélyreható elemzés

Használja ki a több mint 30 fejlett diagramkészítő és elemzőeszközt, beleértve a kereskedési stratégia-visszatesztelő eszközt is az MT4-en

Rugalmas feltételek

Versenyképes spreadek mindössze 0,9 piptől. Igény szerint személyre szabott kereskedési feltételek

Kereskedés mobileszközön

Kereskedés MT4-en táblagépén vagy mobiltelefonján ingyenes Android és iOS kereskedési alkalmazásunkkal

Teljes támogatás

Ingyenes napi piacelemzést és minőségi oktatóanyagokat biztosítunk, és élő, többnyelvű ügyfélszolgálatunk a hét öt napján, éjjel-nappal – amikor a piacok igazán aktívak – a rendelkezésre áll.

Kereskedjen az AvaTrade-del és nyisson MetaTrader 4 számlát még ma, és azonnal hozzáférhet a piacokhoz!