Cukorkereskedés

Sugar CFDs trading @ AvaTrade

A több mint 250 instrumentumot tartalmazó óriási választékával az AvaTrade számos árucikk kereskedését teszi lehetővé. Használja cukor CFD-kereskedésre az AvaTrade platformot, és meglátja, hogy a cukor nem csak a kávéját, hanem a számláját is megédesítheti!

  • Kihasználhatja a cukorra rendelkezésre álló, akár 200:1 arányú tőkeáttételt
  • Napi 9,5 órában kereskedhet egy exkluzív piacon
  • Egyedülálló és ritkán kereskedett árucikk
  • A hét öt napján, éjjel-nappal rendelkezésre álló többnyelvű ügyfélszolgálat
  • Kereskedés nemzetközileg szabályozott brókerrel

Cukorkereskedéssel foglalkozó piacok

Annak ellenére, hogy a cukrot az egész világon használják, az árucikkre vonatkozó szerződéseket és árakat néhány helyen határozzák meg. Cukorral a következő tőzsdéken kereskednek: International Exchange (ICE), Kansai árutőzsde (Commodities Exchange, KEX), Brazil kereskedelmi és határidős tőzsde (Brazilian Mercantile and Futures Exchange, BF&M), National Commodities and Derivatives Exchange (NCDEX) indiai online árutőzsde, National Commodity Exchange Limited (NCEL), Zhengzou árutőzsde (Zhengzou Commodity Exchange, CZCE) és Multi Commodity Exchange (MCX) indiai árutőzsde. Ezeken a tőzsdéken döntenek a cukorárfolyamokról, és ezek alapján bonyolítják a kereskedők ügyleteiket.

Ellentétben más eszközökkel, a cukorral nem kereskednek egész nap, csak 8:30 és 17:59 GMT között. A jegyzések március, május, július, október és december hónapban változnak. Tőzsdei szimbóluma az ICE US, és az MT4 platformon a SUGAR#11 szimbólum alatt található.

A cukor árát befolyásoló tényezők

Ellentétben más árucikkekkel, amelyeket csak magánszemélyek és bizonyos iparágak használnak, a cukrot az emberek nagy része fogyasztja a világ minden táján. Ez jelentős hatással van a cukor árára:

  • A kínálat és a kereslet, mint minden termék esetében, fontos a cukor árának meghatározásában. Ugyanakkor, mint már említettük, a cukrot szinte mindenki használja, így több embernek van hozzáférése és befolyása az árára.
  • Az előző tényből eredően számos szervezet küzd a cukor használata ellen – mivel cukorbetegséget, elhízást, a fogakkal kapcsolatos problémákat stb. okoz. Azok az országok, amelyek csökkenteni kívánják a cukor okozta egészségügyi problémákat, megváltoztathatják a cukorral kapcsolatos politikájukat, ami jelentős változást hozhat a keresletben.
  • A cukor egy nagy része Európából származik. Európa a világ második legnagyobb cukorexportőre a világon. Amennyiben az import- és exportárak megváltoznak, az befolyásolhatja a kínálat nagyságát, ami a cukorárak jelentős változásához vezethet.
  • Napjainkban az emberek egyre inkább tisztában vannak a cukor veszélyeivel, és olyan alternatívákat keresnek, mint például a kukoricaszirup. Ez a cukorárak ingadozásához vezethet, ami miatt még több ember keres új édesítőszert ételeihez és italaihoz.

Cukor CFD-kereskedés

A cukorkereskedés jobb megértése érdekében nézzünk meg egy példát. Tegyük fel, hogy az ár fontonként 23,38 $, és a minimális pozícióméret száz egység, így ez összesen 2338 $. Azonban a cukorral CFD-ként kereskedünk, így tőkeáttétel alkalmazható – ez a pozíció értékének minden 33 dollárja után 1 dollárt jelent a kereskedő számláján. Ez azt jelenti, hogy a kereskedőnek a számlájáról 70,84 dollárt kell befektetnie. Ha a cukor ára emelkedik, a kereskedő haszonra tehet szert, ha pedig csökken, sikertelen volt a befektetés.

Cukorkereskedés az AvaTrade-del

A cukorral való kereskedés egyedülálló lehetőség, amely lendületet adhat tevékenységének. Mint minden árucikkel az AvaTrade-nél, a cukorral is nem a konkrét eszközzel, hanem CFD-ként lehet kereskedni, ami több lehetőséget biztosít és nagyobb rugalmasságot nyújt a kereskedéshez. Ha szeretne egy érdekes és exkluzív terméket adni a tevékenységéhez, a cukorkereskedés az AvaTrade-nél jó választás lehet