Mezőgazdasági termékek

trading agricultural commodities

A mezőgazdasági árupiac

A mezőgazdasági árucikkek kereskedelme évezredekre nyúlik vissza, ez a világ legrégibb pénzügyi piaca. Mivel azonban az árak szorosan kötődnek az időjáráshoz, a kereslethez és a kínálathoz, valamint egyéb gazdasági tényezőkhöz is, ez a piac mindig kínál új lehetőségeket a kereskedők számára. Az elmúlt 63 évben a mezőgazdasági árupiacon elért átlagos hozam a globális inflációs rátánál lényegesen magasabb volt. Alapos megfontolást igényel, hogy mely kontraktusokkal kereskedjen.

Mezőgazdasági árucikkek kereskedelme az AvaTrade-el

Diverzifikálja portfólióját és fedezze fel a volatilis mezőgazdasági árucikk piacban rejlő nyereségpotenciált az AvaTrade-el.

Egy sor élelmiszer (soft commodities) határidős ügyletet kínálunk, többek között kukoricára, szójababra, cukorra, kávéra és búzára – és mindezt alacsony spreadek-kel és jelentős tőkeáttétellel.

  • Kereskedjen a legjelentősebb élelmiszerekkel akár tőkeáttétellel
  • MetaTrader 4 és AvaTradeApp – asztali számítógépen, táblagépen és mobiltelefonon
  • Kereskedjen globálisan szabályozott forex és CFD brókerrel
  • Többnyelvű ügyfélszolgálat – a nap 24 órájában, a hét 5 napján

Miért kereskedjen mezgazdasági árucikkekkel?

  1. Tőkeáttétel – a kereskedők ügyleteiket a szerződés aktuális értékének töredékéért kötik, mivel a kereskedés margin alapú
  2. Likviditás – ezek az ügyletek nagy likviditást tesznek lehetővé, a határidős ügyletek egyszerűen eladhatók vagy megvásárolhatók, mivel a kereskedők szükség esetén bármikor egyszerűen felszámolhatják pozícióikat
  3. Teljes átláthatóság – a kereskedési platformon tényleges piaci árak láthatók
  4. Széles körű piaci lefedettség – az AvaTrade egy sor mezőgazdasági árucikket kínál, így biztosítva, hogy kereskedési jártasságát és ismereteit a legmegfelelőbb eszközzel és piacon használja fel

Mezőgazdasági árucikkek, melyekkel kereskedhet

Az AvaTrade mezőgazdasági árucikk határidős ügyletek széles választékát kínálja, melyekkel CFD kereskedési platformjainkon, MetaTrader 4-en és az AvaTradeApp mobiltelefonos alkalmazásunkon egész évben kereskedhet.

Kukorica – végfelhasználói sokféleségének köszönhetően az egyik legfontosabb mezőgazdasági piac. Az egységek vékában kerülnek megadásra.

Szójabab – ez a piac az elmúlt években az étkezési irányzatok átalakulása miatt egyre jelentősebbé vált. Az egységek vékában kerülnek megadásra.

Búza – ezt a kulcsfontosságú piacot az Egyesült Államok uralja. Az egységek vékában kerülnek megadásra.

Kávé „C” – Afrikából származik, a kávé árát centben kifejezve, fontban adják meg. Az egységek fontban (100) kerülnek megadásra.

Cukor 11 – az egyik legnagyobb forgalmú soft commodity, a cukor árát centben kifejezve, fontban (100) adják meg.

>Gyapot 2> – ez egy olyan növény, melynek történeke az amerikai délhez kapcsolódik; a gyapottal centben, font (100) egységekben kereskednek.

>Kakaó – csak néhány országban termesztik. Az egységek metrikus tonnában kerülnek megadásra.

Mezőgazdasági tőzsdék

A mezőgazdasági árucikkek kereskedelme a világ legnagyobb forgalmú áruosztálya, mellyel nemzeti és nemzetközi árutőzsdéken kereskednek. Minden árucikkel, beleértve a soft commodity termékeket (kávé, cukor vagy kakaó), kereskednek a következő tőzsdéken:

Kukorica, szójabab, búza – Chicago Board of Trade (Chicagói gabonatőzsde, CBOT)

Kávé C, cukor 11, gyapot 2, kakaó – Intercontinental Exchange (ICE)

Tekintse meg minden mezőgazdasági árucikkre vonatkozó legfrissebb árainkat és a kapcsolódó kereskedési információkat Pénzügyi instrumentumok fogalomtárunkban..

További tájékoztatást az AvaTrade éjszakai díj és mezőgazdasági CFD rollover számításáról itt talál.

Hard commodity kereskedés az Avatrade-el

Azok a kereskedők, akik az úgynevezett hard commodity termékek iránt érdeklődnek, kérjük, olvassák el a következőket: arany kereskedés és egyéb nemesfém CFD-k, valamint a nyersolaj és energiatermékek.