Limit és belépési limit

Limitáras és stop megbízásokat nyitott pozíciókra állíthat be, ezzel előre meghatározza a pozíció zárásának árfolyamát, hogy a nyitott pozíción realizálhassa a nyereséget vagy elkerülje a tőkéje elvesztését

Limitáras megbízások

Limitáras megbízásokat nyitott pozíciókra állíthat be, ezzel egy előre meghatározott árfolyamon lezárja az ügyletet, így biztosítva azt, hogy a kereskedő realizálja a nyereséget. A limitáras megbízásokra take profit (profitkivét) megbízásként is szoktunk utalni.

Limit & Stop Orders

Stop loss megbízások

Stop loss megbízásokat nyitott pozíciókra állíthat be, ezzel egy előre meghatározott, a jelenlegi piaci árfolyamnál kedvezőtlenebb árfolyamon lezárja az ügyletet. A stop loss megbízás használatának célja korlátozni egy bizonyos ügyletet érő veszteség mértékét.

Limit & Stop Orders

Követő stop megbízások

Követő stop megbízásokat nyitott pozíciókra állíthat be. Ez a megbízás arra lett tervezve, hogy segítségével a kereskedők a piaci ártól egy fix távolságra állíthassák be a stop loss határát. Tehát ha az árfolyam a nyitott pozíció számára kedvező irányban mozdul el, akkor a stop határa is ezzel együtt mozog, eközben megtartva a piaci ár és a stop loss közötti árrést.

Hogyan adhatok limitáras és stop megbízást?

Limitáras megbízás

Miután megnyitott a pozíciót, több lehetősége is van a limit beállítására.

  1. Keresse meg a pozíciót a Nyitott pozíciók ablakban és kattintson rá a jobb gombbal. Válassza ki a Limit opciót és adja meg a megbízása beállításait.
  2. A keresett pozíció sorában válassza ki a limit oszlopot és kattintson rá. Ezt követően adja meg a limitáras megbízása beállításait.
  3. A kereskedés fülön válassza ki a limitet. Kattintson a kívánt pozícióra a Limitáras megbízás beállítása (Set Limit Order) ablakban. Ezt követően adja meg a limitáras megbízása beállításait.

Stop megbízás és követő stop:

Miután megnyitott a pozíciót, több lehetősége is van a stop vagy a követő stop beállítására.

  1. Keresse meg a pozíciót a Nyitott pozíciók ablakban és kattintson rá a jobb gombbal. Válassza ki a Stop vagy a Követő stop (Trailing stop) opciót és adja meg a megbízása beállításait.
  2. A keresett pozíció sorában válassza ki a Stop vagy Követő stop oszlopot és kattintson rá. Ezt követően adja meg a limitáras megbízása beállításait.
  3. A kereskedés fülön válassza ki a stopot. Kattintson a kívánt pozícióra a stop megbízás beállítása (Set Stop Order) ablakban. Ezt követően adja meg a stop vagy követő stop megbízása beállításait.

Limitek és stopok beállítása piaci és belépési megbízásokra

Piaci vagy belépési megbízások adásakor előre beállíthatja a limitet, a stopot vagy a követő stopot. Kattintson az Előre meghatározott stop/limit beállítása (Set Predefined Stop/Limit) opcióra és adja meg a beállításait.

Hol láthatom a megbízásomat?

A megbízását két helyen láthatja:

  1. A Megbízások (Orders) ablakban.
  2. A Nyitott pozíciók ablakban, annak a pozíciónak a sorában, amelyre vonatkozóan beállította a megbízást, a megbízás erre kijelölt oszlopában.

Jogi nyilatkozat:

  • Az Ava a meghatározott árfolyamon garantálja a limitáras megbízások teljesítését, nem pedig kedvezőbb árfolyamon.
  • Az Ava nem ad garanciát a stop loss vagy követő stop megbízásokra. Ha az árfolyam hirtelen elmozdulása esetén az eszköz mindenkori ára átlépi az ügyfél által meghatározott stop loss vagy a követő stop határát, akkor a következő elérhető árfolyamon lesz az ügylet végrehajtva