Ripple Kereskedés

Mi az a Ripple

A Ripple Kripto -Valuta egy nyitott fizetési rendszer béta verzióban. Célja, hogy lehetővé tegye az emberek számára, hogy megszabadulhassanak a pénzintézetektől, például a bankoktól, hitelkártyáktól és más hálózatoktól, amik díjakkal és késésekkel járhatnak. Piaci méret és tőke szerint a Ripple a harmadik legnagyobb kripto-valuta, a Bitcoin és az Ethereum után.
Jelenleg számlákon több milliárd dollárt érő Ripple van. A valós idejű pénzügyi tranzakciók digitális fizetési hálózataként épült, és szintén a Ripple XRP, digitális érme tulajdonosa, amely csak önmagában 2017-ben 40-szer emelkedett.
A zavarok elkerülése érdekében a hálózatot Ripple-nek és a ripple érmét XPR-Ripple-ként említik. Az új érmék kibocsátása a rendszerbe befolyásolja az árat és az árfolyamot. Összesen 100 milliárd XRP létezik, és a Ripple az XRP körülbelül 60% -át birtokolja. Ha figyelembe vesszük ezt az értékelést, akkor többet érne, mint néhány amerikai technológia start-up. Az XRP többségi tulajdonban van és egyetlen vállalathoz kapcsolódik.
A Ripple folyamatosan fektet be hálózatába és növekszik a globális cégekkel és pénzintézetekkel kialakított partnerségek száma is. Néhány bank aláírta a Ripple használatát ezek közé tartozik a BBVA, a SEB, a Start One Credit Union és a Cambridge Global Payments. Ahogy a piac és a hálózat tovább nő, a Ripple értéke is potenciálisan tovább nőhet.

A Ripple Kereskedés Előnyei az AvaTrade-nél

A Ripple kereskedés az AvaTrade-nél előnyös lehet, mert a hagyományos kripto-valutaváltók nem kínálják az alábbiakat:

  • Rövidtávú értékesítés, úgynevezett “shortolás”, shortolja az olyan értékpapírokat vagy pénznemeket, amelyekről úgy gondolja, hogy az értékük csökkenni fog. Ez azt jelenti, hogy eladja az eszközt anélkül, hogy azt birtokolja. Reménye van, hogy az ára csökkenni fog, és majd alacsonyabb áron visszavásárolja azt, így profitra tegyen szert a kereskedésből.
  • A Magas tőkeáttétel, a kereskedésben a kereskedőnek lehetőséget ad, hogy nagyobb összegű kereskedést folytasson, mint amennyit válallni tudott volna. Ez végső soron kölcsön a brókertől a kereskedőnek. A tőkeáttétel növelheti a profitot, de növelheti a veszteségeket is.
  • Automatizált kereskedés, melyet robot-kereskedésnek is neveznek, számítógépes szoftvereket alkalmaz, vételi és eladási kereskedési stratégiák létrehozásához. Ezek a rendszerek előre beprogramozhatók, így a számítógépek nyomon követhetik a piacot és az értékesítést.

Amikor az AvaTrade-nél kereskedik, a digitális érme árváltozásaira spekulál, de fizikailag nem vásárolja meg azt.

Ripple Model

A Ripple weboldala alapján koncepciójuk az “alapinfrastruktúra technológiája”.
A Ripple ötletét 2004-ben fejlesztette ki Ryan Fugger, Vancouverben, Kanadában. A következő tíz év során a digitális érme fejlesztésre került, míg végül 2014-ben a különböző nagy bankok kezdték használni a Ripple-t és a fizetési hálózatokat. A Ripple rendszer, számukra, olyan előnyökkel jár, mint az elosztott lemezek, az ár és a biztonság. Ezt “pénzátutalási” vagy “elszámolási rendszer” alternatívájaként kínálják.
A cég a Ripple mögött “OpenCoin”. Két különálló egység alkotja a Ripple-t; Van a fizetési hálózat és a tényleges valuta a fizetési hálózaton. A decentralizált digitális rendszerre épülve a Ripple fő gondolata, hogy világszerte különböző fizetési rendszerekkel dolgozik.
A Ripple lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy 3-5 másodpercen belül végezzenek tranzakciókat. A kifizetéseket automatikusan feldolgozzák majd fogadják, és ezek visszafordíthatatlanok. Világszerte különböző pénzügyi intézmények lettek partnerei és elkezdték használni a Ripple rendszert.
Sok szempontból a Bitcoin és a Ripple hasonló. A Bitcoinhoz hasonlóan a Ripple érme korlátozott számú egységgel bányászható. Mindkettő peer to peer átviteli lehetőséggel, valamint digitális biztonsági kulcsokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák az érmék arculati tranzakcióját. A főkönyvi fizetési adatok magánjellegűek, azonban a tranzakciós információk nyilvánosak.
A Ripple ragaszkodik hozzá, hogy ők gyorsabb tranzakciókat biztosítanak, mint a Bitcoin, mert a tranzakciók megerősítése nagyon gyorsan megy keresztül az ő hálózatukon. A blokk megerősítésére nincs várakozás, és a tranzakciók nagyon gyorsan mennek keresztül a hálózaton.

A Bitcoin és a Ripple közötti különbségek

Hasonlóságok:

  • Mindkettő nyílt forráskódú – nem egy vállalat vagy egyén tulajdonában van
  • Mindkét tranzakció lehet névtelen és ingyenes az interneten

Különbségek:

  • A Ripple gyorsabban dolgozza fel a tranzakciókat és energiahatékonyabb, mint a Bitcoin
  • A Ripple egy decentralizált tranzakciós hálózat, amely egy digitalis valutával rendelkezik, míg a Bitcoin egy decentralizált digitális valuta
  • Van egy meghatározott számú Bitcoin, ami még mindig lassan növekszik
  • Van egy meghatározott számú 100 milliárd XPR (Ripple)

Fő különbség:
A Bitcoin meg akarja változtatni, amivel fizetünk; A Ripple megváltoztatja a fizetés módját.

A maximálisan felhalmozható Ethereum pozíciók mérete 1 000 ETHEREUM (10 LOT), részletek
Szerződési és Fizetési Feltételekben